• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN

  Wat zijn de vele pluspunten van goede spouwmuurisolatie?

  De spouw is een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van jouw woning. Maar is jouw woning wel goed geïsoleerd? Woon je in Zevenaar, maak dan snel een afspraak voor een adviesgesprek. Onze specialisten komen graag bij je langs want een goed geïsoleerde spouwmuur heeft ontzettend veel pluspunten. 

  Om jouw woning maximaal te verduurzamen wordt er isolatiemateriaal in de spouw geïnjecteerd. Hierbij wordt er speciaal injectieapparatuur gebruikt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van de isolatiematerialen EPS isolatieparels of minerale glaswol. We streven er naar om warmteverlies te minimaliseren en de energie-efficiëntie van je woning te verhogen. Er zijn vele pluspunten van goede spouwmuurisolatie. Om je te voorzien van alle informatie zetten wij de pluspunten graag voor je op een rijtje. 

  Houdt de warmte binnen in de winter in Zevenaar

  Bespaar je geld met behulp van goede spouwmuurisolatie. Met behulp van goede spouwmuurisolatie wordt de warmte namelijk een stuk beter vastgehouden in jouw woning. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken met de verwarming en je huis voelt een stuk warmer aan. Je energiekosten gaan hierdoor omlaag en je wooncomfort gaat omhoog. Dit is natuurlijk een positief effect op jouw energiekosten. 

  Naast dat het plaatsen van spouwmuurisolatie geld bespaart in jouw portemonnee, zorgt een lage isolatiewaarde voor een minimaal warmteverlies. Het effect: is minder stoken en een lekker warm huis in Zevenaar. Want, hoe lager de isolatiewaarde is, hoe beter de thermische isolatie. 

  In de zomer een stuk koeler

  Heb jij een woning in Zevenaar met een bouwjaar tussen 1920 en 1975? Dan is het belangrijk om na te gaan of je huis wel goed is geïsoleerd. Deze huizen zijn namelijk vaak enkel steens of hebben een hele smalle spouw. Huizen die een smalle spouw hebben, hebben over het algemeen veel last van warmte die in de zomer door de spouw heen dringt. 

  Spouwmuurisolatie draagt dus bij aan een koeler huis in de zomer. Doordat de warmte van de zon minder snel de woning binnenkomt, blijft de temperatuur in je huis een stuk aangenamer en koeler. Wist je dat een goede spouwmuurisolatie bijdraagt aan een goede luchtcirculatie? De warme lucht blijft zo namelijk minder snel hangen in jouw woning in Zevenaar.  

  Minder vocht en schimmel in je woning

  Naast dat een goede spouwmuurisolatie je woning koel houdt in de zomer, helpt het ook bij de luchtvochtigheid in je woning. Als je woning een hoge luchtvochtigheid heeft, condenseert de vocht sneller op koude plekken, bijvoorbeeld in jouw binnenmuren. Dit is voor schimmel de kans om zich te ontwikkelen. Een goede spouwmuurisolatie is een ontzettend slimme methode om te werken aan de luchtvochtigheid in je woning. 

  Schimmels die ontstaan in je woning hebben vaak vervelende gevolgen voor je gezondheid. Door een goede spouwmuurisolatie wordt de binnenmuur opgewarmd en heeft de vocht vanuit buiten minder kans om zich door te ontwikkelen tot schimmels. Een goede isolatie van je huis in Zevenaar heeft hierdoor indirect een positief effect op je gezondheid.

  Spouwmuurisolatie draagt bij aan een beter milieu

  Wil je de warmte in je huis behouden? Dan is spouwmuurisolatie één van de beste oplossingen. Niet alleen is spouwmuurisolatie positief voor je portemonnee. Ook is spouwmuurisolatie goed voor het milieu. Door je woning goed te isoleren voorkom je namelijk warmteverlies binnen je huis in Zevenaar. Hierdoor hoef je minder energie te verbruiken om je huis te verwarmen in de winter met als gevolg dat je minder CO2 uitstoot. Om je woning te verwarmen is er dus door isolatiemateriaal minder fossiele brandstoffen nodig.  

  Geen geluidsoverlast voor je huis in Zevenaar

  Ook heeft spouwmuurisolatie een positief effect op de geluidsisolatie van je huis. Dit zijn vaak belangrijk eisen bij mensen die een nieuwe woning willen kopen. Het scheelt namelijk een hoop stress wanneer je woning de geluiden binnen houdt. 

  Spouwmuurisolatie verhoogt je woningwaarde

  Naast dat spouwmuurisolatie een positief effect heeft op het milieu en het warmer houden van je woning, is spouwmuurisolatie ook belangrijk bij het verhogen van de waarde van je woning. Wanneer je namelijk besluit om je spouwmuur te isoleren is er namelijk een aanzienlijk verschil in energieverbruik. Wat in 2023 steeds belangrijker is. Een energielabel van A of B levert namelijk meer op dan wanneer je huis een energielabel heeft van F of G. 

  Doordat milieubewustzijn in 2023 steeds belangrijker is, wordt de waarde van je huis veel hoger. Een goed geïsoleerd huis wordt namelijk aantrekkelijker beschouwd door potentiële kopers en kan daarom ook voor een hogere prijs worden verkocht. Door goede spouwmuurisolatie wordt namelijk je energie-efficiëntie van je huis verhoogd. Dit leidt tot lagere energiekosten voor jou of de toekomstige eigenaren. En voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning in Zevenaar is een duurzame woning van essentieel belang. 

  Het isoleren van je woning wordt namelijk vaak gezien als een grote verbouwing waar mensen tegenwoordig geen tijd of zin in hebben. Oftewel, spouwmuurisolatie heeft een positief effect op de leefbaarheid in je huis en heeft veel financiële voordelen.