• USP_image

   Het Isolatie Gilde gecertificeerd

  • USP_image

   Persoonlijke aanpak

  • USP_image

   Bespaar tijd en snel geregeld

 • burger_menu_icon
  Het laatste nieuws

  Het geheim van een goed geïsoleerd huis

  • 21/02/2024
  • door Evelien

  Een goed geïsoleerd huis is de sleutel tot een comfortabel en duurzaam thuis. Het geheim zit in de kwaliteit van de isolatie en hoe goed het is geïnstalleerd. Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat warmte in de winter binnen blijft en buiten in de zomer. Dit zorgt voor lagere energiekosten en een aangenamere temperatuur in huis.

  Het isoleren van je woning zorgt er niet alleen voor dat je energieverbruik een stuk lager wordt, maar vergroot ook het woongenot.

  – Direct Verduurzamen

  De juiste producten voor goede isolatie

  Om energieverlies te minimaliseren is het belangrijk om de juiste producten te kiezen voor ramen en deuren. Wat ook kan bijdragen aan een effectieve isolatie is het toepassen van geavanceerde technologieën. Bijvoorbeeld het gebruik maken van slimme thermostaten. Door te investeren in kwalitatieve isolatie en technologie, creëer je een gezonde, comfortabele en duurzame leefomgeving. Niet alleen prettig voor jezelf, ook je portemonnee hou je ermee te vriend.

  content_image

  De voordelen van een goed geïsoleerd huis

  • Verhoog je woningwaarde
  • Je investering is snel terugverdiend
  • Je voorkomt vocht en schimmel
  • Koeler in de zomer
  • Goed voor het milieu
  • Warmer in huis
  • Geluidsisolerend

  De juiste dikte voor goede isolatie

  De dikte van de isolatie in je woning is een belangrijke factor bij het creëren van een efficiënt geïsoleerd huis. Hoe dikker de isolatielaag, hoe beter de isolatie van je woning is en hoe minder energie je verbruikt. De minimale dikte van een isolatielaag is over het algemeen afhankelijk van het type en de kwaliteit.

  Een isolatielaag van vier centimeter of minder is minimaal. Een woning met een isolatielaag tussen de vijf en zeven centimeter heeft een matige isolatie. Een isolatielaag van acht tot en met twaalf centimeter is goede isolatie en bij 13 cm of meer heb je een zeer goed geïsoleerd huis.

  Ook kan het verstandig zijn om advies te vragen aan een professionele isolatiespecialist. Dit om zo de juiste dikte te bepalen voor jouw specifieke situatie. Kortom, door te investeren in het isoleren van je woning door middel van een geschikte dikte van isolatie, creëer je een efficiënt geïsoleerd huis met een aangenamere temperatuur en een lagere energierekening.

  Gratis Adviesgesprek

  content_image

  Het geheim van een goed geïsoleerde spouwmuur

  Een spouwmuur die goed geïsoleerd is, is de sleutel tot een energiezuinig en duurzame woning. De spouw van een muur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Deze biedt de mogelijkheid om de warmte in de winter binnen te houden en de kou in de zomer buiten te houden. Isolatie kan hier een goed handje een helpen. Dit kan door middel van isolatiematerialen zoals glaswol of PUR-schuim. Deze isolatiematerialen worden aangebracht in de spouw.

  Het is belangrijk om kwalitatieve en effectieve isolatie te kiezen om optimaal te profiteren van de voordelen. Ook is een goede afdichting van de spouwmuur erg belangrijk om lekkages te voorkomen. Een goed geïsoleerde spouwmuur helpt bij het verminderen van de energiekosten, verbetert het wooncomfort en draagt een steentje bij aan het milieu.

  Het geheim van een goed geïsoleerde vloer

  Het geheim van een goed geïsoleerde vloer is de combinatie tussen de goede materiaalkeuze en goede plaatsing. Een efficiënt isolatiemateriaal, zoals minerale wol of PUR-schuim, moet goed worden aangebracht onder de vloer. Dit om zo warmteverlies te voorkomen.

  Ook is het belangrijk om rekening te houden met eventuele vochtproblemen die kunnen ontstaan in een woning. Het voorzien van voldoende ventilatie kan hier goed mee helpen. Een goed geïsoleerde vloer vermindert vochtproblemen, leidt tot lagere energiekosten en verbetert het wooncomfort in jouw woning.

  Het geheim van een goed geïsoleerd dak

  Wat erg belangrijk is bij een goed geïsoleerd dak is het gebruik van het juiste isolatiemateriaal en een correcte plaatsing ervan. Hoogwaardige isolatiemateriaal, zoals PUR-schuim of minerale wol, moet op de juiste manier aangebracht. Dit wordt aangebracht tussen de spanten of tussen de dakplaten.

  Door het dak van je woning goed af te dichten en de doorvoeren te isoleren voorkom je lekkages en kou dat binnendringt via jouw dak. Een goede ventilatie in de woning helpt ook erg bij het voorkomen van vochtproblemen.

   Tags :

   Bel mij terug

   Heeft u vragen of wilt u een gratis adviesgesprek? Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u graag terug.