• USP_image

   Het Isolatie Gilde gecertificeerd

  • USP_image

   Persoonlijke aanpak

  • USP_image

   Bespaar tijd en snel geregeld

 • burger_menu_icon

  Subside

  SVVE subsidie

  Met het vervallen van de SEEH subsidie, is het vanaf 23 januari 2023 mogelijke om de vervangende subsidie, de SVVE aan te vragen. Deze Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars, is dan ook alleen geschikt voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Daarbij is het ook belangrijk om te weten dat deze subsidie aangevraagd dient te worden, alvorens de werkzaamheden daadwerkelijk zullen worden uitgevoerd.

  Met het wegvallen van de SEEH subsidie, kun je als particulier gebruikmaken van de ISDE subsidie. Deze regeling is door het wegvallen van de SEEH, verder uitgebreid met verschillende energiebesparende maatregelen

  Gratis Adviesgesprek

  content_image
  content_image

  Goed om te weten!

  Belangrijke punten SVVE subsidie

  Behoor jij tot de VvE’s? Dan kom je in aanmerking voor de SVVE subsidie. De subsidie helpt je om makkelijker verduurzamingsprojecten te realiseren. Wel zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Neem voor een persoonlijk advies contact op met onze subsidie experts. Bekijk of je in aanmerking komt voor deze subsidie? Houdt dan in ieder geval er rekening mee dat:

  • Minimaal één huiseigenaar ook bewoner is;
  • Heeft de VvE zowel koop- als huurwoningen, dan gelden voor de huurwoningen de Europese staatssteunkaders;
  • Werkzaamheden die te worden uitgevoerd door een erkend bedrijf.

  Gratis offerte aanvragen

  Voor alle type isolaties

  Subsidie per m2

  Bekijk hieronder de berekening van het SVVE subsidiebedrag, de maximale subsidierange en meer informatie per isolatiemaatregel.

  Isolatie*Subsidiebedrag per m²Min. Rd waardeMin. oppervlakte (m²)Max. subsidie bereikt bij(m²)
  Spouwmuurisolatie€8,00≥ 1,113170
  Gevelisolatie (binnen of buiten)€38,00≥ 3,513170
  Dakisolatie€30,00≥ 3,5Minimaal 70% van de gehele dakoppervlakte van het gebouw200
  zolder/vlieringvloer€8,00≥ 3,5Minimaal 70% van de gehele zolder/vlieringoppervlakte van het gebouw130
  Vloerisolatie€11,00≥ 3,5Minimaal 70% van de gehele vloeroppervlakte van het gebouw130
  Bodemisolatie (eventueel in combinatie met vloer)€6,00≥ 3,5Minimaal 70% van de gehele vloeroppervlakte van het gebouw130

  Gratis offerte aanvragen

  Subsidie voor kunststof producten

  Glas en kozijnen

  Isoleren door middel van glas en kozijnen aanpakken? Bekijk hieronder hoe dit werkt per maatregel.

  Isolerend glas*U-waardeMin. oppervlakte (m²)Subsidiebedrag per m²
  HR++ glas ***≤ 1,28 **€53,00
  Triple-glas*** in combinatie met isolerend kozijn ***≤ 0,7 (triple-glas) en ≤ 1,5 (kozijn)8 **€150,00
  Panelen in combinatie met HR++ glas≤ 1.2N.v.t. (als aanvulling op m2 HR++-glas)€23,00
  Panelen in combinatie met triple-glas en met isolerend kozijn≤ 0,7 (paneel) en ≤ 1,5 (kozijn)N.v.t. (als aanvulling op m2 triple-glas)€115,00

  SVVE Subsidie

  Veelgestelde vragen over SVVE Subsidie

  Voordelig verduurzamen? Dat kan soms een heel uitzoekwerk zijn. Om het iets makkelijker te maken hebben we hier de meestgestelde vragen over subsidies op een rijtje gezet.

  Hoe kan ik een aanvraag indienen voor de subsidie?

  Je kan zelf een aanvragen indienen voor subsidie via de website van de rijksoverheid. Dit wordt duidelijk aangegeven, maar is wel even een proces om door te komen. Je kan ook een subsidieaanvragen indienen via Direct Verduurzamen. Wij helpen je met al het uitzoekwerk en zorgen ervoor dat je subsidieaanvraag makkelijk en snel verloopt. Maak een gratis adviesgesprek en bekijk samen hoe je een subsidieaanvraag kan indienen.

  Voor welke isolatiemaatregelen kan ik subsidie aanvragen?

  Voor welke isolatiemaatregel je subsidie kan aanvragen hangt af van je persoonlijke situatie. Zo zijn er per subsidiemaatregel verschillende eisen en voorwaarden waar je aan moet voldoen. Weten welke isolatiemaatregelen jij kan uitvoeren waar je subsidie voor kan aanvragen? Plan een afspraak met onze experts en dan zoeken we samen uit hoe jij het voordeligst kan verduurzamen.

  Kan ik de subsidie bij jullie aanvragen?

  Wij snappen dat het verduurzamen van je huis als uitzoekwerk genoeg is. Wanneer je ook nog is een hele subsidieaanvraag zelf moet uitvoeren kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig weten onze subsidie experts alles over het aanvragen van een subsidie en hoe je dit het beste kan doen. Plan een gratis advies afspraak in en kijk samen met onze experts naar de beste mogelijkheden voor jouw situatie.

  Kan ik subsidie krijgen als ik maar 1 bouwdeel wil isoleren?

  Momenteel kom je in aanmerking voor een subsidie bij afname van minimaal twee isolatiemaatregelen. Hier geldt wel een minimaal aantal vierkante meters, maar daar voldoe je al vrij snel aan. Hier bespaar je wel tot 30% van je isolatiekosten. Vanaf 2023 is het mogelijk om subsidieaanvraag in te dienen als je vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel hebt uitgevoerd. Als je voldoet aan de geldende voorwaarden krijg je wel tot 15% van de kosten als subsidie terug. Dus je kan zeker subsidie krijgen over het uitvoeren van maar één subsidiemaatregel.

  Kan ik de subsidie combineren met een lening?

  Of je een subsidie kan combineren hangt af van de subsidie, de lening en de isolatiemaatregelen. Wil je weten of dit wel van toepassing is op jouw situatie? Plan een gratis en vrijblijvend gesprek in met onze experts. Zij kunnen je precies voor jouw persoonlijke situatie vertellen wat er voor jou van toepassing is.

  Hoelang duurt het voor dat ik goedkeuring krijg op mijn subsidie aanvraag?

  Binnen 13 weken ontvang je een besluit van je aanvraag.

  Hoeveel geld kan ik maximaal lenen?

  Wanneer u gebruikmaakt van de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds, dan kun u een bedrag van maximaal 27.000 euro lenen. Wilt u meer lenen dan 27.000 euro, dan zult u een beroep moeten doen op de Zeer Energiezuinig Pakket / Nul op de Meter. Om te kijken welke financiering het beste bij u past, voorzien wij u van persoonlijk en kosteloos financieel advies. Voor een VvE's geldt uiteraard een ander bedrag.

  Wanneer betaal ik 0% rente?

  Wanneer u eigenaar bent van een woning en uw verzamelinkomen ligt niet hoger dan 60.000 euro, dan betaald u geen rente over uw Energiebespaarlening. U lost dus maandelijks wel een vast bedrag af, maar betaald hier geen rente over. Samen met u kijken we graag of u hiervoor in aanmerking komt.

  Kan ik een financiering combineren met subsidies?

  Ja, u kunt een financiering combineren met subsidies die door de Rijksoverheid en uw gemeente beschikbaar worden gesteld. Zo kunnen dus zowel particulieren als VvE's gebruikmaken van de energiebespaarlening in combinatie met subsidies voor het isoleren van uw woning.

  Kan ik als VvE ook aanspraak maken op een financiering?

  Ja, ook als VvE kunt u aanspraak maken op de Energiebespaarlening die speciaal geschikt is voor VvE's. Deze lening wordt door de VvE afgesloten, zodat er energiebesparende maatregelen kunnen worden uitgevoerd. Om er zeker van te zijn dat u in aanmerking komt voor deze lening, kijken we graag met u mee of u voldoet aan de voorwaarden.

   Bel mij terug

   Heeft u vragen of wilt u een gratis adviesgesprek?
   Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u graag terug.


   1 × 3 =