• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN
  5 verschillende manieren voor spouwmuurisolatie

  De spouwmuur van je woning is een gevel die bestaat uit een binnen- en buitenmuur met een ruimte daartussen. Deze gevel heet de spouw en is 4 tot 6 cm breed.

  Bij spouwmuurisolatie worden de lege ruimtes opgevuld met isolatiemateriaal. Wanneer je ervoor kiest om jouw spouwmuur te laten isoleren door Direct Verduurzamen, zorgen wij ervoor dat energieverlies door de muren tot minder dan de helft de woning binnendringt.

  Er zijn verschillende manieren om je spouwmuur te isoleren. Hieronder nemen wij de 5 meest populaire methoden met je door:

   

  1. Vullen met isolatiemateriaal

  De spouwmuur van jouw woning laten opvullen door middel van isolatiemateriaal is de meest traditionele manier van spouwmuurisolatie. Het proces van deze isolatiemethode houdt in dat er isolatiematerialen in de spouw worden geplaatst. Voorbeelden van deze materialen zijn glaswol, minerale wol of polystyreen.

  Spouwmuurisolatie door middel van isolatiemateriaal is een zeer snelle en betaalbare manier om je woning te isoleren. De investering van het isolatiemateriaal is zeker de moeite waard. Het draagt niet alleen bij aan een beter comfort in huis, ook bespaar je flik op je energiekosten.  Op de lange termijn zullen de besparingen op de energierekening zichtbaar zijn en zal de investering zichzelf met de jaren terugverdienen.

  2. Spuitisolatie

  Spuitisolatie is een moderne methode om de spouw van jouw huis te isoleren. Het proces bestaat uit het spuiten van isolatiemateriaal, zoals polyurethaan of PUR, in de spouw Dit creëert een compacte en dichte isolatielaag die het huis efficiënt isoleert en dus warmte binnen houdt en kou buiten. Een groot voordeel van spuitisolatie is dat het geen lang proces is. Het kan wordt en efficiënt uitgevoerd, zonder dat er grote ingrepen in de muur nodig zijn.

  Het materiaal dat voor deze methode wordt gebruikt is meestal ecologisch verantwoord en kosteneffectief. Spuitisolatie vermindert de kans op tocht en vochtproblemen binnen jouw woning en bovendien bespaar je erg op je energiekosten. Hierdoor hou jij je portemonnee ook nog wat langer te vriend.

  3. Spouwblaasisolatie

  Een andere methode die je kan toepassen om je spouwmuur te laten isoleren is spouwblaasisolatie. Bij deze methode wordt er een blaas gevormd in de spouw. Dit wordt gedaan door middel van een ventilator. Deze blaast lucht in de spouw, waardoor er een blaas ontstaat. Deze blaas wordt vervolgens opgevuld met isolatiemateriaal. Een voorbeeld van isolatiemateriaal dat hiervoor wordt gebruikt is polyurethaanschuim. Deze blaas creëert een luchtlaag die de warmte in jouw huis beter vasthoudt en de koude buiten houdt. Deze isolatiemethode is een snelle en efficiënte manier om de spouwmuur te isoleren.

  Het is wel belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen. Spouwblaasisolatie is een populaire en effectieve manier om spouwmuren te isoleren en bij te dragen aan een comfortabeler en energiezuiniger woning.

  4. Inblaasisolatie

  Inblaasisolatie is een methode om de spouwmuur van je woning waarbij er isolatiemateriaal in de spouw geblazen wordt. Dit gebeurt door middel van een ventilator die het isolatiemateriaal in de spouw blaast. Het uiteindelijke resultaat is een isolatielaag die warmte binnen houdt en kou buiten.

  Een van de grootste voordelen van inblaasisolatie is dat het snel en efficiënt uitgevoerd kan worden. Er zullen geen ingrijpende veranderingen nodig zijn. Het materiaal dat wordt gebruikt is meestal ecologisch verantwoord en kosteneffectief.
  5. Folie-isolatie
  Bij folie-isolatie wordt er een reflecterende folie tegen de binnenmuur aangebracht. Door deze isolatiemethode wordt warmte afgeweerd. Hierdoor komt er geen warmte in de spouw terecht. Het resultaat is een betere isolatie die warmte binnen en kou buiten houdt. Ook zorgt het voor minder vochtproblemen in de woning.

  Het grootste voordeel van folie-isolatie is dat het eenvoudig te installeren is en weinig ruimte inneemt. Het materiaal dat wordt gebruikt is ook relatief goedkoop. 

  Wat wel erg belangrijk is om te weten is om ervoor dat er een goede luchtdichtheid tussen de folie en de binnenmuur zit. , om te voorkomen dat er lucht door de spouw ontsnapt. Bovendien moet er voldoende ventilatie zijn om schimmelvorming te voorkomen. Folie-isolatie is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om spouwmuren te isoleren en bij te dragen aan een comfortabeler en energiezuiniger huis.

  09feb