• USP_image

   Het Isolatie Gilde gecertificeerd

  • USP_image

   Persoonlijke aanpak

  • USP_image

   Bespaar tijd en snel geregeld

 • burger_menu_icon
  Het laatste nieuws

  5 verschillende manieren voor spouwmuurisolatie

  • 21/02/2024
  • door Evelien

  De spouwmuur van je woning is een gevel die bestaat uit een binnen- en buitenmuur met een ruimte daartussen. Deze gevel heet de spouw en is 4 tot 6 cm breed.

  Bij spouwmuurisolatie worden de lege ruimtes opgevuld met isolatiemateriaal. Wanneer je ervoor kiest om jouw spouwmuur te laten isoleren door Direct Verduurzamen, zorgen wij ervoor dat energieverlies door de muren tot minder dan de helft de woning binnendringt.

  Er zijn verschillende manieren om je spouwmuur te isoleren. Hieronder nemen wij de 5 meest populaire methoden met je door.

  Spouwmuurisolatie draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar heeft ook direct een positief effect op je maandelijkse energierekening.

  – Direct Verduurzamen

  Het belang van spouwmuurisolatie

  Spouwmuurisolatie is een vorm van isoleren waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Hierdoor ontstaat er een extra laag in de muur die ervoor zorgt dat warmte beter wordt vastgehouden en kou buiten wordt gehouden. Op deze manier kun je flink besparen op energiekosten en draag je ook nog eens bij aan een duurzamere wereld.

  content_image

  De voordelen van spouwmuurisolatie

  • Verhoog je woningwaarde
  • Je investering is snel terugverdiend
  • Je voorkomt vocht en schimmel
  • Koeler in de zomer
  • Goed voor het milieu
  • Warmer in huis
  • Geluidsisolerend

  Waarom kiezen voor spouwmuur isolatie

  Het laten isoleren van je spouwmuur brengt vele voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt het voor aanzienlijke besparing op energiekosten. Doordat er minder warmte verloren gaat via de muren, hoef je minder te stoken om dezelfde temperatuur in huis te behouden. Hierdoor merk je direct een verschil in je portemonnee.

  Daarnaast zorgt spouwmuurisolatie voor een comfortabeler binnenklimaat. In de winter blijft het lekker warm binnen en in de zomer houdt het de hitte juist buiten. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor een betere gezondheid. Een constante temperatuur heeft namelijk positieve effecten op ons lichaam.

  Tot slot draagt spouwmuurisolatie bij aan het verminderen van jouw CO2-uitstoot en dus aan een duurzamere wereld. Door minder energie te verbruiken, help je mee aan het verminderen van de schadelijke effecten op het milieu.

  Gratis Adviesgesprek

  content_image

  1. Vullen met isolatiemateriaal

  De spouwmuur van jouw woning laten opvullen door middel van isolatiemateriaal is de meest traditionele manier van spouwmuurisolatie. Het proces van deze isolatiemethode houdt in dat er isolatiematerialen in de spouw worden geplaatst. Voorbeelden van deze materialen zijn glaswol, minerale wol of polystyreen.

  Spouwmuurisolatie door middel van isolatiemateriaal is een zeer snelle en betaalbare manier om je woning te isoleren. De investering van het isolatiemateriaal is zeker de moeite waard. Het draagt niet alleen bij aan een beter comfort in huis, ook bespaar je flik op je energiekosten.  Op de lange termijn zullen de besparingen op de energierekening zichtbaar zijn en zal de investering zichzelf met de jaren terugverdienen.

  2. Spuitisolatie

  Spuitisolatie is een moderne methode om de spouw van jouw huis te isoleren. Het proces bestaat uit het spuiten van isolatiemateriaal, zoals polyurethaan of PUR, in de spouw Dit creëert een compacte en dichte isolatielaag die het huis efficiënt isoleert en dus warmte binnen houdt en kou buiten. Een groot voordeel van spuitisolatie is dat het geen lang proces is. Het kan wordt en efficiënt uitgevoerd, zonder dat er grote ingrepen in de muur nodig zijn.

  Het materiaal dat voor deze methode wordt gebruikt is meestal ecologisch verantwoord en kosteneffectief. Spuitisolatie vermindert de kans op tocht en vochtproblemen binnen jouw woning en bovendien bespaar je erg op je energiekosten. Hierdoor hou jij je portemonnee ook nog wat langer te vriend.

  3. Spouwblaasisolatie

  Een andere methode die je kan toepassen om je spouwmuur te laten isoleren is spouwblaasisolatie. Bij deze methode wordt er een blaas gevormd in de spouw. Dit wordt gedaan door middel van een ventilator. Deze blaast lucht in de spouw, waardoor er een blaas ontstaat. Deze blaas wordt vervolgens opgevuld met isolatiemateriaal. Een voorbeeld van isolatiemateriaal dat hiervoor wordt gebruikt is polyurethaanschuim. Deze blaas creëert een luchtlaag die de warmte in jouw huis beter vasthoudt en de koude buiten houdt. Deze isolatiemethode is een snelle en efficiënte manier om de spouwmuur te isoleren.

  Het is wel belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen. Spouwblaasisolatie is een populaire en effectieve manier om spouwmuren te isoleren en bij te dragen aan een comfortabeler en energiezuiniger woning.

  4. Inblaasisolatie

  Inblaasisolatie is een methode om de spouwmuur van je woning waarbij er isolatiemateriaal in de spouw geblazen wordt. Dit gebeurt door middel van een ventilator die het isolatiemateriaal in de spouw blaast. Het uiteindelijke resultaat is een isolatielaag die warmte binnen houdt en kou buiten.

  Een van de grootste voordelen van inblaasisolatie is dat het snel en efficiënt uitgevoerd kan worden. Er zullen geen ingrijpende veranderingen nodig zijn. Het materiaal dat wordt gebruikt is meestal ecologisch verantwoord en kosteneffectief.

  5. Folie-isolatie

  Bij folie-isolatie wordt er een reflecterende folie tegen de binnenmuur aangebracht. Door deze isolatiemethode wordt warmte afgeweerd. Hierdoor komt er geen warmte in de spouw terecht. Het resultaat is een betere isolatie die warmte binnen en kou buiten houdt. Ook zorgt het voor minder vochtproblemen in de woning.

  Het grootste voordeel van folie-isolatie is dat het eenvoudig te installeren is en weinig ruimte inneemt. Het materiaal dat wordt gebruikt is ook relatief goedkoop.

  Wat wel erg belangrijk is om te weten is om ervoor dat er een goede luchtdichtheid tussen de folie en de binnenmuur zit. , om te voorkomen dat er lucht door de spouw ontsnapt. Bovendien moet er voldoende ventilatie zijn om schimmelvorming te voorkomen. Folie-isolatie is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om spouwmuren te isoleren en bij te dragen aan een comfortabeler en energiezuiniger huis.

   Tags :

   Bel mij terug

   Heeft u vragen of wilt u een gratis adviesgesprek? Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u graag terug.