• USP_image

   Het Isolatie Gilde gecertificeerd

  • USP_image

   Persoonlijke aanpak

  • USP_image

   Bespaar tijd en snel geregeld

 • burger_menu_icon
  Het laatste nieuws

  Spouwmuurisolatie en de terugverdientijd: hoeveel bespaar je?

  • 21/02/2024
  • door Evelien

  De terugverdientijd van spouwmuurisolatie hangt af van verschillende factoren. Dit kan liggen aan bijvoorbeeld de hoeveelheid isolatie die nodig is, de kosten van de materialen die gebruikt worden en de arbeidskosten. Ook hangt het af van het energieverbruik van het huis.

  Gemiddeld bespaar je per jaar ongeveer 15% op je energierekening door de installatie van spouwmuurisolatie. De terugverdientijd ligt gemiddeld tussen de 5 en 15 jaar. Dit is afhankelijk van deze factoren. Het is verstandig om advies te vragen aan een professional om een nauwkeurige inschatting te krijgen van de besparing en terugverdientijd voor jouw specifieke situatie.

  Spouwmuurisolatie is een goede en doeltreffende manier om je woning of bedrijfspand te verduurzamen en direct te besparen op de kosten.

  – Direct Verduurzamen

  Verschillende soorten spouwmuurisolatie

  Bij Direct Verduurzamen bieden we verschillende soorten spouwmuurisolatie aan, zodat we altijd kunnen inspelen op de specifieke behoeften van jouw woning of bedrijfspand. Een veelgebruikte vorm van isolatie is het inblazen van minerale wol zoals glaswol of steenwol. Dit materiaal heeft uitstekende thermische eigenschappen en is brandveilig.

  Daarnaast bieden wij ook HR++ EPS-parels aan als isolatiemateriaal. Deze parels hebben een hoge isolatiewaarde en zijn vochtwerend. Ze worden met lijm vermengd en in de spouwmuren gespoten, waar ze zich verspreiden en zo voor een optimale isolatie zorgen.

  content_image

  De voordelen van spouwmuurisolatie

  • Verhoog je woningwaarde
  • Je investering is snel terugverdiend
  • Je voorkomt vocht en schimmel
  • Koeler in de zomer
  • Goed voor het milieu
  • Warmer in huis
  • Geluidsisolerend

  Spouwmuurisolatie voor oudere woningen

  Voor oudere woningen die een combinatie nodig hebben van isolatie en ventilatie, is onze kunststofvezelisolatie een goede oplossing. Dit materiaal beschermt niet alleen tegen warmteverlies, maar laat ook vocht ontsnappen om condensproblemen te voorkomen.

  Welk type spouwmuurisolatie het meest geschikt is voor jouw huis hangt af van verschillende factoren, zoals de bouwkwaliteit, geveltype en persoonlijke eisen. Onze experts komen graag bij je langs voor een analyse en advies op maat.

  content_image

  Wat is spouwmuurisolatie

  Spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie die wordt aangebracht in de spouw van je woning. De spouw is de ruimte tussen de buitenmuur en de buitenmuur van een woning. Spouwmuurisolatie helpt bij het voorkomen van warmteverlies in de winter via de muren en zo de energie-efficiëntie van jouw huis te verbeteren. Ook zorgt deze isolatie ervoor dat er minder warmte verloren gaat via de muren in de zomer. Hierdoor blijft de woning in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.

  Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden om je spouwmuur te isoleren. Voorbeelden hiervan zijn glaswol, PUR-schuim of minerale wol. Het kiezen van het juiste materiaal hangt af van verschillende factoren. Dit kan afhankelijk zijn van de staat van de muren en de preferenties van de bewoners van de woning.

  Het installeren van spouwmuurisolatie is erg eenvoudig en snel wordt snel uitgevoerd. Een professional die speciaal hiervoor is opgeleid voert de isolatie uit door gaten te boren in de buitenmuur en de isolatiematerialen aan te brengen. Na het isoleren van de spouwmuur worden de gaten opgevuld en weer netjes afgewerkt. Hierdoor valt er niks meer te zien van de werkzaamheden.

  Het installeren van spouwmuurisolatie is zeker de moeite waard. Het is namelijk een zeer effectieve manier om te besparen op je energierekening. Spouwmuurisolatie verbetert het wooncomfort binnen je woning. Dit komt doordat de woning beter geïsoleerd is en er minder koude lucht naar via de muren naar binnen dringt. Ook kan spouwmuurisolatie bijdragen aan het verhogen van de waarde van de woning. Het is een aantrekkelijke investering is voor potentiële kopers.

  Besparen op je energiekosten

  Spouwmuurisolatie is een effectieve en betaalbare manier om op energiekosten van je woning te besparen en het comfort in je huis te verbeteren. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Door de spouw te laten isoleren voorkom je veel warmteverlies en hou je in de winter de warmte langer binnen. Ook in de zomer helpt spouwmuurisolatie met het buitenhouden van kou. Dit leidt tot lagere energiekosten en een aangenamer binnenklimaat. Zo hou je de portemonnee ook wat langer te vriend.

  Materialen die helpen bij het besparen

  Bij het isoleren van de spouwmuur maak je gebruik van isolatiematerialen zoals glaswol, PUR-schuim of minerale wol. Deze materialen helpen erg bij het voorkomen van warmteverlies en koudebruggen. Deze isolatiematerialen zijn gemakkelijk te verwerken en ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

  Glaswol is een betaalbare en veelgebruikte optie voor spouwmuurisolatie. Het biedt goede thermische en akoestische isolatie en is makkelijk te verwerken. PUR-schuim is een bepaald isolatiemateriaal dat een hoge isolatiewaarde biedt en is zeer effectief in het voorkomen van koudebruggen. PUR-schuim is ook waterdicht. Dit maakt het erg geschikt voor gebruik in natte ruimtes.

  Minerale wol is een milieuvriendelijk materiaal. Het is een populair alternatief voor glaswol. Minerale wol biedt goede thermische en akoestische isolatie en is brandveilig. Het exacte bedrag dat je per jaar bespaart door middel van één van deze isolatiematerialen hangt af van verschillende factoren.

  Het hangt bijvoorbeeld af van het type woning, de grootte van het gebied dat geïsoleerd moet worden en de kwaliteit van de vorige isolatie. Gemiddeld kan een investering in deze isolatiematerialen leiden tot besparingen van 15% tot 40% op je energierekening.

   Tags :

   Bel mij terug

   Heeft u vragen of wilt u een gratis adviesgesprek? Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u graag terug.