• USP_image

   Het Isolatie Gilde gecertificeerd

  • USP_image

   Persoonlijke aanpak

  • USP_image

   Bespaar tijd en snel geregeld

 • burger_menu_icon
  Het laatste nieuws

  Hoeveel bespaar je met vloerisolatie?

  • 21/02/2024
  • door Evelien

  Vloerisolatie speelt een erg belangrijke rol bij het verduurzamen van een woning. Wanneer je ervoor kiest om de vloer van jouw huis te laten isoleren leidt dit tot een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Ook draagt dit bij aan een comfortabel leefklimaat in jouw woning. Hieronder zullen we bespreken hoeveel je in de toekomst kunt besparen door je vloer te laten isoleren door Direct Verduurzamen en hoe je deze isolatie kunt aanbrengen.

  Vloerisolatie levert per jaar al snel een besparing op van 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter vloer dat geïsoleerd is. Dit betekent in veel gevallen een besparing van 10 tot 15% op je gasrekening.

  Het isoleren van je vloer is de eerste stap naar een duurzame woning. Geniet van het comfort en bespaar op de maandelijkse energiekosten.

  – Direct Verduurzamen

  Verschillende soorten vloerisolatie

  Laten we eerst eens een kijkje nemen naar hoeveel jij kunt besparen door je vloer te laten isoleren door Direct Verduurzamen. Er zijn verschillende manieren om de vloer te isoleren. Voorbeelden hiervan zijn onder andere met folie, vloerisolatie korrels of vloerplaten. De grote van de woning en de isolatie die je kiest voor jouw vloer spelen beide een grote rol in hoeveel je in de toekomst zal besparen.

  Gemiddeld genomen per jaar kan je besparing oplopen tot wel €225. Elk jaar bespaar je dus op de kosten via jouw energierekening. Daarmee heb je binnen 7 tot 10 jaar de hele investering terugverdiend. Na deze jaren profiteer je nog jarenlang van lagere energie kosten. Hierdoor hou je je portemonnee ook nog even te vriend.

  content_image

  De voordelen van vloerisolatie

  • Vloerisolatie houdt warmte vast
  • Besparing op de stookkosten
  • Relatief goedkoop
  • Vloerisolatie biedt een hoog wooncomfort
  • Waarde van je huis wordt verhoogd
  • Goed voor het milieu
  • Snel geplaatst

  Comfortabeler leefklimaat

  Vloerisolatie helpt niet alleen bij het besparen van geld op de energiekosten. Ook draagt vloerisolatie bij aan comfortabeler leefklimaat in de woning. Wanneer de vloer van je woning niet geïsoleerd is, geef je warmte de kans om gemakkelijk te ontsnappen naar buiten. Vooral woningen met een houten vloer hebben hier veel last van. Hout laat namelijk warmte en kou heel gemakkelijk door.

  Dit kan leiden tot een koude of benauwde woning, waardoor je je niet meer comfortabel voelt in je eigen woning. Een niet geïsoleerde vloer zorgt niet alleen voor een oncomfortabel leefklimaat. Wanneer je de vloer van je woning goed laat isoleren zal de warmte binnen blijven en de kou buiten. Dit betekend dat de verwarming en de airconditioning veel minder hard hoeven te werken. Dit helpt weer met het besparen op je energierekening.

  Gratis Adviesgesprek

  content_image

  Bestaande vloerisolatie verbeteren voor hogere besparing

  Sommige woningen zijn al voorzien in een vorm van vloerisolatie. Woningen die gebouwd zijn voor 1976 zijn niet of nauwelijks geïsoleerd. Van 1976 tot ongeveer 1982 werden diverse woningen voorzien van vloerisolatie. Is jouw woning gebouwd na het jaar 1983 dan zou deze al goed geïsoleerd moeten zijn.

  De isolatiematerialen van tegenwoordig zijn stukken verbeterd ten opzichte van hoe ze vroeger waren. Het na-isoleren van een woning levert dus nog een extra besparing op. Oude isolatiematerialen kunnen door de tijd heen aangetast zijn door vocht en schimmelvorming waardoor de isolatiewaarde nog maar heel minimaal is.

  Het vervangen van de oude vloerisolatie of het na-isoleren van de vloer geeft vaak nog een zeer rendabele besparing. Wij komen graag bij jouw woning een kijkje nemen hoe de staat van de huidige vloerisolatie is en of deze verbetert kan worden.

  Vloerverwarming

  Wanneer een woning is voorzien van vloerverwarming is vloerisolatie waarschijnlijk niet iets dat snel door je gedachten gaat. Jij hebt door de vloerverwarming geen last van koude voeten. Maar juist met vloerverwarming is het belangrijk dat de vloer van de woning goed geïsoleerd is.

  Door je vloer te laten isoleren bespaar je flink op je energierekening. Doordat de vloerverwarming in de vloer geplaatst is, zal er meer isolatiemateriaal geplaatst moeten worden om warmteverlies naar de kruipruimte tegen te gaan. Door te kiezen voor vloerisolatie in je woning met een minimale RC-waarde van 5 bespaar je al snel 15% op de stookkosten.

  De besparing met vloerisolatie bij vloerverwarming is zelfs bij woningen zonder vloerverwarming zelf nog hoger. Per vierkante meter vloer bespaar je zo’n 7 tot 9 m3 gas. Daarmee kan de besparing in sommige situaties zelfs oplopen tot 20%.

   Tags :

   Bel mij terug

   Heeft u vragen of wilt u een gratis adviesgesprek? Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u graag terug.