• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN

  Voordelen van spouwmuurisolatie

  Woon jij in de prachtige stad Apeldoorn en zit je erover na te denken om je spouwmuur te laten isoleren? De installatie van spouwmuurisolatie bevat veel voordelen. We willen allemaal af van de kou in huis en de te hoge energierekeningen. Door de spouwmuur van je woning in Apeldoorn te laten isoleren verminder je je gasverbruik. Ook wordt je woning op een erg effectieve manier verduurzaamd. De spouw is een ruimte van 4 tot 6 cm tussen de binnen en buitenmuur.

  Spouwmuurisolatie wordt aangebracht door isolatiemateriaal in de spouw te injecteren. Voorbeelden van de meest gebruikte isolatiematerialen zijn EPS isolatieparels en minerale glaswol. Hierbij wordt er meestal gebruik gemaakt van speciaal injectieapparatuur. Het doel is om de warmteverlies door de muur te minimaliseren en zo de energie-efficiëntie van jouw woning in Apeldoorn te verhogen. De voordelen van spouwmuurisolatie zetten wij hieronder voor je op een rij.

  1. Spouwmuurisolatie draagt bij aan een beter milieu

  Spouwmuurisolatie is een erg efficiënte manier om de warmte in je woning te behouden en daarmee bij te dragen aan een beter milieu. Door je spouwmuur te laten isoleren voorkom je warmteverlies binnen je woning in Apeldoorn. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt en daarmee ook minder CO2 uitgestoten.

  Spouwmuurisolatie draagt ook bij aan vermindering van de luchtverontreiniging. Om je woning te verwarmen is er door deze isolatiemethode veel minder verbranding van fossiele brandstoffen nodig.

  2. Minder vocht en schimmel in je woning

  Wanneer een woning in Apeldoorn een hoge luchtvochtigheid heeft, condenseert vocht op koude plekken. Vocht kan bijvoorbeeld makkelijk condenseren in de binnenmuren. Deze plekken zijn over het algemeen vochtig. Hierdoor heeft schimmel de ultieme kans om zich te ontwikkelen.  

  Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de irritaties die je krijgt van hoge luchtvochtigheid in je woning meteen verleden tijd is. Door deze isolatiemethode wordt de binnenmuur opgewarmd en heeft vocht dus minder kans om zich te ontwikkelen. Dit zorgt dus ook voor minder vochtoverlast in je woning. 

  De schimmel die ontstaat door het vocht kan ook voor vervelende gevolgen zorgen voor je gezondheid. Je woning in Apeldoorn heeft door spouwmuurisolatie een lagere luchtvochtigheid, hierdoor draagt de isolatie ook indirect bij aan de gezondheid. 

  3. Je investering verdient zichzelf terug

  Het aanleggen van spouwmuurisolatie kost voor een gemiddelde woning in Apeldoorn kost ongeveer €1800, dit is zeker geen grapje voor je portemonnee. Door deze isolatiemethode bespaar je er jaar zo’n €600 op energiekosten. Zo heb je je investering gemiddeld binnen 3 jaar terugverdiend. 

  Door spouwmuurisolatie is een woning in Apeldoorn na het aanleggen meer waard dan ooit te voren! Als je na 3 jaar besluit om de woning te verkopen heb je dus niet alleen je investering al terugverdiend. Sinds 1 januari 2022 kan je onder voorwaarden 30% subsidie voor spouwmuurisolatie krijgen als jij jouw koophuis isoleert.

  4. Spouwmuurisolatie verhoogt je woningwaarde

  Wanneer je de keuze maakt om je spouwmuur te isoleren, kan dit een aanzienlijke bijdrage leveren aan de waarde van jouw huis in Apeldoorn. Er is een groot verschil te zien in energieverbruik wanneer een huis wel of niet beschikt over spouwmuurisolatie. Een woning in Apeldoorn die beschikt over een energielabel A of B zal deze meer opleveren dan een woning met een energielabel F of G.

  Spouwmuurisolatie kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan de waarde van een woning. Een goed geïsoleerde woning wordt als aantrekkelijker beschouwd door potentiële kopers en kan daardoor een hoger verkoopprijs opleveren. 

  Door je spouwmuur te isoleren, wordt de energie-efficiëntie van een woning verhoogd. Dit kan leiden tot lagere energiekosten voor de toekomstige eigenaren. Voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame woning in Apeldoorn is dit erg belangrijk.

  Ook heeft spouwmuurisolatie een positief effect op de verkoop van een woning. Het isoleren van je spouwmuur wordt vaak als een grote verbouwing gezien. Dit kan leiden tot een grotere interesse in de woning. Kortom, spouwmuurisolatie levert zowel financieel als leefbaarheid en comfort een aanzienlijke bijdrage aan de waarde van een woning in Apeldoorn.

  Daarnaast draagt deze isolatiemethode ook bij aan een betere geluidsisolatie en een vermindering van een hitte-eiland effect in stedelijke gebieden. Dit zorgt voor vermindering van de hitte stress voor de mensen die er wonen. Dit zijn zaken die voor veel mensen van groot belang zijn bij de aanschaf van een woning.

  5. Warmer in huis

  Door spouwmuurisolatie aan te brengen in een woning in Apeldoorn, wordt de warmte beter vastgehouden. Jouw woning voelt hierdoor warmer aan en de verwarming hoeft minder vaak aan te staan. Hierdoor is de woning niet alleen comfortabeler, maar ook energie-efficiënter. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten. 

  Dat je geld bespaart met spouwmuurisolatie is niet het enige voordeel. Ook het wooncomfort gaat omhoog. Isolatiemateriaal met een isolatiewaarde van 0,043 is heel laag en dus goed. 

  Hoe lager de isolatie waarde, hoe beter de thermische isolatie. Een lage isolatiewaarde zorgt voor minimaal warmteverlies in je woning. Hierdoor hoef je minder te stoken en heb je toch een heerlijk warme woning.

  6. Koeler in de zomer

  Spouwmuurisolatie draagt bij aan een koeler huis in de zomer. Doordat warmte minder snel in de woning kan binnenkomen, kan de binnentemperatuur lager blijven. Hierdoor ontstaat er een aangenamer leefklimaat tijdens warme zomerdagen. Bovendien zorgt spouwmuurisolatie voor een betere luchtcirculatie in de woning. Warme lucht blijft minder snel hangen in de woning. 

  Woningen in Apeldoorn met een bouwjaar tussen 1920 en 1975 zijn vaak enkel steens of hebben een hele smalle spouw. Woningen die een smalle spouw bevatten hebben veel last van warmte die in de zomer er doorheen dringt. Mensen die ervoor kiezen om toch hun woning te laten isoleren hebben hier in de zomer veel profijt aan. 

  7. Beperkt geluid van buitenaf

  Spouwmuurisolatie draagt bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. Door de isolatie in de spouwmuren aan te brengen, wordt geluidstransmissie van buitenaf beperkt. Hierdoor voelt woning een stuk rustiger aan.

  Dit is vooral van belang in drukke stedelijke gebieden zoals Apeldoorn waar veel geluidsoverlast van verkeer, treinen of vliegtuigen kan zijn. Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om de geluidsoverlast van buitenaf te verminderen en biedt daarmee een grotere wooncomfort. Het is een slimme oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een rustige woonomgeving.

  Zoals je ziet zijn er genoeg voordelen van spouwmuurisolatie. Heb je nog meer vragen hierover of kunnen wij verder nog ergens mee helpen, wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08:00 uur tot 21:00 uur en staan graag voor je klaar!