• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN

  Maak jouw woning in hartje Utrecht duurzamer met de oplossingen van Direct Verduurzamen

  Wil je jouw woning verduurzamen en woon je in de regio van Utrecht? Maak dan snel een afspraak voor een adviesgesprek want wij helpen je graag verder.

  Je woning verduurzamen vraagt veel uitzoekwerk aangezien er ontzettend veel verschillende manieren zijn om jouw woning groener te maken. Maar, wat zijn eigenlijk de verschillende opties voor verduurzaming?

  Er zijn veel verschillende manieren op jouw woning te verduurzamen. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen, het plaatsen van een warmtepomp of het aanbrengen van isolatie. Elke stap heeft een positief effect op het comfortabeler maken van je woning, het besparen van je energiekosten en het stijgen van de waarde van je woning.

  Je stookkosten verlagen door dak isolatie

  Wist je dat warmte stijgt? Daarom is dak isolatie één van de beste manieren om je huis te isoleren. Als het dak van je woning niet goed is geïsoleerd gaat namelijk de warmte dwars door je dak naar buiten. En de koude lucht? Die gaat eenvoudig van buiten naar binnen. Dak isolatie zou je daarom ook wel kunnen vergelijken met een lekker warme deken. De kou van buiten komt niet naar binnen en de warmte blijft onder de deken. Wil je de stookkosten verlagen? Dan is het zeker de moeite waard om te investeren in dak isolatie.

  Spouwmuurisolatie helpt bij het verduurzamen van je woning

  Naast dak isolatie is spouwmuur isolatie een goede manier om je huis te verduurzamen. Bij spouwmuur isolatie wordt er isolatiemateriaal tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning aangebracht. Zo blijft in de winter de kou en in de zomer de hitte buiten de woning.

  Spouwmuur isolatie is namelijk een efficiënte manier om je huis beter te isoleren met als effect: het besparen van je energiekosten en het warmer houden van je woning. En wist je dat spouwmuur isolatie ook een effect heeft op geluidsisolatie? Daarom heeft het plaatsen van een goede spouwmuur isolatie een positief effect op de waarde van je woning in Utrecht.

  Je woning energiezuiniger maken met kunststof kozijnen

  Wil je jouw Utrechtse woning energiezuiniger maken? Dan zou je kunnen overwegen om de kozijnen van je woning te vervangen. Het vervangen van je oude kozijnen zorgen ervoor dat je huis beter wordt geïsoleerd. Met als effect: het beter reguleren van de temperatuur in je huis. Goede kunststof kozijnen houden namelijk tocht tegen die van buiten komt.

  Zijn je huidige kozijnen al een aantal jaar oud en passen ze niet goed? Dan kan de warme lucht eenvoudig naar buiten ontsnappen en de koude lucht van buiten kan zorgen voor een frisse tocht in huis. Dit is natuurlijk niet wat je wil. Daarom is het vervangen van je kozijnen ontzettend belangrijk. Door een betere isolatie heeft je woning minder energie nodig om op te warmen. Een leuke bijeenkomst natuurlijk.

  Een warme vloer door vloerisolatie

  Ben je klaar met de koude vloer in je huis? Dan is vloerisolatie misschien wel wat voor jouw woning. Door je vloer te isoleren voorkom je namelijk ontzettend veel onnodig verlies van warmte. De warmte trekt namelijk eenvoudig van de vloer naar de kruipruimte en gaat dan zo de grond in. Wil je jouw woning verwarmen zonder dat je stookkosten letterlijk de grond in zakken? Dan is het isoleren van je vloer een efficiënte oplossing.

  De warmtepomp als verwarming en koeling voor je huis

  Ben je het zat om in de kou te zitten, maar vind je de huidige stookkosten echt te hoog? Dan is een warmtepomp voor jou de perfecte oplossing. Een warmtepomp haalt namelijk energie uit de buitenlucht of de grond en zet dit om in warmte. Een groot voordeel is dus dat je met een warmtepomp geen gaskosten meer hoeft te betalen. Daarnaast hoef je een warmtepomp niet alleen te gebruiken voor het verwarmen van je woning. Ook kan een warmtepomp je woning koelen. Ontzettend handig nu de zomers steeds warmer worden.

  Wist je dat de onderhoudskosten van een warmtepomp erg laag zijn? Een warmtepomp heeft namelijk nauwelijks onderhoud nodig. En in combinatie met zonnepanelen kun je zelfs je woning energie neutraal verwarmen.

  Bij het plaatsen van een warmtepomp kun je gebruik maken van een ISDE-subsidie. Dit maakt het plaatsen van een warmtepomp een stuk voordeliger.

  Gratis energie door zonnepanelen

  De vraag naar duurzame energie wordt steeds groter nu de zomers in Nederland steeds warmer worden. Wil jij in Utrecht hier gebruik van maken? Dan zou je kunnen overwegen om zonnepanelen te plaatsen.

  Als je zonnepanelen op het dak hebt dan maak je namelijk gebruikt van gratis energie. Dit betekent dat je geen energie meer hoeft te kopen van energiebedrijven, omdat de zonnepanelen al genoeg energie opwekken. Net zoals de warmtepomp hebben zonnepanelen ook nauwelijks onderhoudskosten. Als ze zijn geïnstalleerd hebben ze namelijk weinig onderhoud nodig. Dit scheelt natuurlijk ontzettend veel kosten.

  Doordat je kunt profiteren van goedkope of misschien wel gratis energie bespaar je veel energiekosten. Daarnaast zijn zonnepanelen tegenwoordig hét middel om je huis te verduurzamen en stijgt dus de waarde van je huis als je zonnepanelen op het dak hebt staan. Neem gerust contact op en dan kijken onze professionals samen met jou naar de verschillende mogelijkheden voor jouw woning.

  Plan een adviesgesprek

  De waarde van je woning stijgt wanneer jij je huis goed isoleert, je bespaart geld én het is goed voor het milieu. Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om je huis te verduurzamen. Wil je jouw huis goed isoleren of wil je een warmtepomp of zonnepanelen plaatsen? Direct Verduurzamen kijkt graag met je mee voor het verduurzamen van je huis.

  Plan een adviesgesprek en onze specialisten komen graag bij je langs in Utrecht en kijken samen met jou naar de diverse oplossingen om je huis te verduurzamen. Met de bovengenoemde oplossingen wordt het wonen in je huis een stuk comfortabeler en duurzaam.