• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN
  Hoe spouwmuurisolatie bijdraagt aan een duurzamere toekomst

  Klimaatverandering is een serieus probleem en hot topic. We willen (en moeten) er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we onze aarde zo duurzaam mogelijk behandelen. Een van de manieren waarop we dat kunnen doen, is door onze woningen beter te isoleren, bijvoorbeeld met spouwmuurisolatie. Dit is een effectieve en betaalbare manier om energie te besparen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ontdek in deze blog hoe spouwmuurisolatie bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

   

   

  Zorgt voor vermindering van energieverbruik

  Het directe gevolg van het isoleren van je woning is de vermindering van energieverbruik. Het verwarmen van je huis is een van de grootste energieslurper. Het is daarmee draagt het op grote schaal bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Het verminderen van de energiebehoefte voor verwarming is daarom een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst. 

  Door de spouwmuur te isoleren vul je de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur (de spouw) van je woning op. Met een goed geïsoleerde spouwmuur wordt de warmte beter vastgehouden in de woning. Hierdoor hoef jij je kachel minder warm te zetten om je woning op temperatuur te houden. Dit leidt tot een lagere energierekening én minder uitstoot van broeikasgassen.

   

  Biedt voor een constante binnentemperatuur

  Met spouwmuurisolatie zorg je ervoor dat de gaten en kieren goed worden geïsoleerd. Hierdoor ontsnapt er minder warme lucht en behoud je een constante binnentemperatuur. Een goed geïsoleerde woning zorgt voor minder tocht en een prettiger leefklimaat. Dat betekent dat je minder hard hoeft te stoken, wat bijdraagt aan een beter milieu.

   

  Draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot

  Doordat spouwmuurisolatie bijdraagt aan de vermindering van energieverbruik heeft het ook direct effect op de vermindering van de CO2-uitstoot. Doordat er minder gestookt hoeft te worden, wordt er minder fossiele brandstof verbruikt en minder CO2 uitgestoten. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de algemene gezondheid. 

  Luchtvervuiling is namelijk een groot probleem in veel steden. De uitstoot kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals astma en hart- en vaatziekten. Door de CO2-uitstoot te verminderen, kunnen we bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Een hele langere stap richting een duurzamere toekomst.

   

  Eenvoudig en betaalbaar verduurzamen

  De meeste mensen denken dat de eerste stappen richting een duurzame toekomst moeilijk en heel erg duur zijn. Het tegendeel is waar met spouwmuurisolatie. Dit is namelijk een relatief eenvoudige en betaalbare maatregel om de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren.  

  Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is meestal binnen een dag klaar en hoeft niet duur te zijn. Je kan door middel van subsidies zelfs nog voordeliger verduurzamen. Daardoor is het een haalbare en aantrekkelijke optie om je woning te verduurzamen. 

  In het kort, spouwmuurisolatie draagt dus zeker bij aan een duurzamere toekomst. Door een goed geïsoleerde spouwmuur voorkom je dat de warme lucht ontsnapt uit je woning. Ook ga je tocht problemen tegen en creëer je een constant binnenklimaat. Hierdoor hoef jij minder hard te stoken om je woning warm te krijgen, wat zorgt voor minder uitstoot. Op deze manier draagt spouwmuurisolatie op grote schaal bij aan een duurzamere toekomst. 

  Wil jij een bijdragen aan een duurzame toekomst? Ontdek wat spouwmuurisolatie kan doen voor jouw huis en hoeveel je gaat besparen. Kom in contact met onze adviseurs en zet ook die stap richting een duurzamere toekomst.

  02mrt