• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN
  Het isoleren van je huis: de stap-voor-stap gids

  Het isoleren van je huis is een stap dichter bij een duurzame toekomst. Maar waar begin je? De wereld van het verduurzamen van je huis kan een doolhof aan informatie zijn. Hoe weet je nu precies wat past bij jou? Dat is allemaal afhankelijk van je wensen, je budget, je huis en wat je wilt bereiken natuurlijk. Begint het je al te duizelen? Laten we dan beginnen bij het begin: dit is de stap-voor-stap gids voor het isoleren van je huis. 

   

   

  Stap 1: Wat is je doel?

  Wil jij je energierekening verlagen, een comfortabel woonklimaat of het milieu een handje helpen? Het bepalen van je doel kan een belangrijke stap zijn om te kijken welke isolatiemethode bij je past. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen als je graag zelf je groene energie wilt opwekken. Of werkt spouwmuurisolatie beter als je wilt zorgen voor een constant binnenklimaat. 

  Er zijn heel veel redenen om je huis te isoleren met verschillende methodes. Bepaal daarom eerst waarom jij graag je huis zou willen isoleren. Dat helpt je filteren in het proces van mogelijkheden, die lijken soms namelijk oneindig lang.

  Stap 2: Identificeer de zwakke plekken van je huis

  Super, je weet nu dat je graag je energiekosten wat omlaag zou willen brengen, wil verduurzamen om het milieu te helpen of beide. Nu is het belangrijk om te kijken wat de zwakke plekken zijn in je huis. Controleer of er gaten of scheuren zitten in de muren, vloeren of plafonds. Dit zijn namelijk potentiële punten waar je warme lucht door kan ontsnappen. 

  Ook is het juiste goed om te controleren of het huidige isolatiemateriaal nog zijn werk doet. Is je kruipruimte of spouwmuur bijvoorbeeld al eerder geïsoleerd, maar heb je niet het idee dat dit nog echt werk? Het isolatiemateriaal kan verouderd zijn wat de werking kan beïnvloeden. Het is daarom altijd goed om dit te controleren als je nadenkt over het (verder) isoleren van je woning.

  Stap 3: Bepaal je budget

  Niet al te onbelangrijk: wat is je budget? We zullen eerlijk met je zijn, isoleren is niet goedkoop. Natuurlijk zijn er maatregelen waar je een wat grotere inverstering voor moet doen, zoals een warmtepomp en zonnepanelen. Maar er zijn ook maatregelen met een kleinere investering en een snelle terugverdientijd, denk aan spouwmuur- en vloerisolatie. Welke methode bij jou past hangt af van wat je wensen zijn en wat je budget is. 

  Gelukkig zijn er momenteel ook veel opties om voordelig te verduurzamen, zoals met subsidies. Zo kan je met de ISDE subsidie een subsidie aanvragen voor een verduurzamingsmaatregel of bijvoorbeeld een warmtepomp. Op deze manier kan jij voordelig verduurzamen. 

  Vind je het moeilijk om te bepalen wat je budget precies is? Daar kunnen wij van Direct Verduurzamen bij helpen. Bij ons kan je namelijk terecht voor een kosteloos en persoonlijk financieringsplan. Zo krijg jij inzicht in welke financiering het beste bij jou past.

  Stap 4: Vraag op advies

  Ben je een beetje de weg kwijt in het doolhof van alle verduurzaming mogelijkheden? Vraag om advies. Het is goed om zelf veel onderzoek te doen en te kijken welke mogelijkheden bij je passen, maar het is ook goed om een deskundige mee te laten kijken. 

  Zo kunnen zij gelijk zien of jouw spouwmuur of vloer extra isolatie kan gebruiken en of je huis geschikt is voor zonnepanelen. Over het algemeen wordt dit advies gratis en vrijblijvend aangeboden. Zit je dus helemaal met je handen in het haar? Schroom vooral niet om hulp te vragen.
  Stap 5: Kies de juiste vakmannen voor de klus
  Doel? Check. Budget? Geregeld. Dan kunnen we beginnen, toch? Nu je alles hebt geregeld en hebt uitgezocht moet je misschien nog de laatste doorkomen. Want ook al lijkt het isoleren van je kruipruimte zo gedaan, het is niet zo makkelijk als het lijkt. Wanneer je al het zware werk tóch zelf hebt uitgevoerd, is er ook nog eens een grote kans dat het niet helemaal goed zit waardoor het weinig effect heeft. Jammer van je harde werk en alle moeite die je ervoor hebt gedaan. 

  Kies dus de juiste vakmannen voor de klus. Dit zal je veel moeite, tijd en irritatie besparen. Ook zijn de meeste isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie of vloerisolatie, al binnen één tot twee dagen geregeld. Zo heb jij er geen stress, moeite en omkijken meer naar, maar zit je straks wel in een lekker geïsoleerd huis. 

  Maar waar vind je nu die juiste vakmannen voor de klus? Bij Direct Verduurzamen natuurlijk! Wij werken met gespecialiseerde top monteurs bij jou in de buurt en werken met de beste materialen voor elke klus. Zo kan jij gegarandeerd rekenen op een lekker geïsoleerd huis van top kwaliteit. 

  Aan de hand van deze stap-voor-stap gids kan jij de eerste stapjes zetten richting een duurzamer huis. Heb je meer tips nodig of wil jij gelijk doorspringen naar stap 3 of 4? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan op onze website. Onze adviseurs helpen je graag.  

  16feb