• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN
  Dit is hoe vloerisolatie helpt bij het verduurzamen van je woning

  Dit is hoe vloerisolatie helpt bij het verduurzamen van je woning

  Vloerisolatie helpt bij het verduurzamen van je woning doordat de isolatie het warmteverlies in de woning flink verminderd. Hierdoor hoeft de verwarming minder hard te werken om de gewenste temperatuur in huis te behouden. Doordat de verwarming minder hard hoeft te werken daalt het energieverbruik van jouw huis flink en houd je dus een lagere energierekening over. 

  Vloerisolatie zorgt niet alleen voor minder warmteverlies, ook verbetert vloerisolatie het comfort in je woning. Dit komt doordat de vloer minder koud aanvoelt en minder geluid overdraagt van de verdieping onder je.

  Oude vloerisolatie vervangen

  Het vervangen van oude vloerisolatie is een erg effectieve manier om je woning te verduurzamen. Het wooncomfort in je woning wordt hierdoor verbetert en je bespaard flink op je energierekening. Hieronder nemen wij een paar redenen met je door waarom het vervangen van oude vloerisolatie een goed idee is:

  Aller eerst heeft je woning een beter isolerend vermogen. Wat vaak voorkomt bij oude vloerisolatie, is dat het zijn isolerend vermogen heeft verloren. De reden hiervan kan zijn door veroudering of beschadiging. Door de oude isolatie te vervangen door nieuwe, isolerende materialen, zal je woning beter geïsoleerd zijn en minder warmte verliezen. 

  Ten tweede zorgt vloerisolatie voor een lagere energierekening. Een gevolg van een beter geïsoleerde vloer is dat je woning minder warmte verliest en de verwarming dus minder vaak aan hoeft te staan. Hierdoor zal je energierekening omlaag gaan en bespaar je op lange termijn een hoop geld.

  Verschillende soorten vloerisolaties

  Ben jij benieuwd naar hoeveel je jaarlijks kunt besparen met vloerisolatie van Direct Verduurzamen? Laten we eens een kijkje nemen.

  Er zijn verschillende manieren om de vloer te isoleren. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld vloerisolatie door middel van folie, vloerisolatie korrels of vloerplaten. Hoeveel je in de toekomst zal besparen hangt af van verschillende factoren. De grote van de woning en de isolatie die je kiest voor jouw vloer spelen hier beide een grote rol in.

  Je besparing kan gemiddeld per jaar oplopen tot wel €225. Elk jaar bespaar je op de kosten via de energierekening van jouw woning. Door deze besparing heb je de hele investering binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend. Na deze jaren profiteer je nog jarenlang van lagere energiekosten.

  Verbetering van het wooncomfort in je woning

  Vloerisolatie speelt een belangrijke rol in het verduurzamen en het energie-efficiënter maken van je woning. Wanneer je de keus maakt om de vloer van je woning te isoleren zal dit veel voordelen hebben voor het milieu. Hieronder nemen wij een paar voordelen met je door:

  Ten eerste verhoogt vloerisolatie de temperatuur in je woning. Ook wordt het risico op tocht verminderd. Hierdoor hoef je minder te verwarmen en bespaar je flink op je energierekening en hou je zo je portemonnee ook nog iets langer te vriend.

  Ten tweede zorgt vloerisolatie er ook voor dat de akoestiek in je woning wordt verbetert. Geluiden van buiten of van andere kamers wordt flink tegengehouden, waardoor je in een rustiger en aangenamer binnenklimaat kunt wonen.

  Ten derde draagt vloerisolatie ook zijn steentje bij aan het verduurzamen van je woning. Door minder energie te verbruiken, draag je bij aan een beter milieu en wordt de uitstoot van broeikasgassen ook verminderd. Bovendien is vloerisolatie een duurzame oplossing, omdat je na de investering er jaren van kunt genieten en niet snel vervangen hoeft te worden.

  Kortom, vloerisolatie verbetert het wooncomfort en biedt verschillende voordelen voor het milieu. Ook wordt de temperatuur binnen je woning verhoogt, is het risico op tocht vermindert, verbetert het de akoestiek en draagt het zijn steentje bij aan het verduurzamen van je woning. Investeren in vloerisolatie is dus een slimme keuze voor iedereen die comfortabel en duurzaam wil wonen.Bovenkant formulier

  Heb jij nou veel last van warmte verlies in je woning en vind je de energierekening veel te hoog. Dan is vloerisolatie van Direct Verduurzamen zeker de moeite waard om over na te denken. Heb je nog andere vragen of kunnen wij verder nog ergens mee helpen, wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08:00 uur tot 21:00 uur en staan graag voor je klaar!

  03feb