• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN
  7 voordelen van spouwmuurisolatie

  Heb jij elke maand last van de kou en een te hoge energierekening en weet je niet wat je er tegen kan doen? Door je spouwmuur te laten isoleren verminder je je gasverbruik en verduurzaam je de woning op een effectieve manier. Bij de aanleg van spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte tussen de binnen en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. De voordelen van spouwmuurisolatie zetten wij hieronder voor je op een rij.

   

   

   

  1. Met spouwmuurisolatie verhoog jij je woningwaarde

  Wanneer een huis beschikt over spouwmuurisolatie is er een groot verschil in energieverbruik te zien vergeleken met een huis die hier niet over beschikt. De isolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter langer in huis blijft en in de zomer zal de warmte vanaf buiten worden tegengehouden. Wanneer een woning beschikt over een energielabel A of B zal deze meer opleveren dan een woning met een energielabel F of G.

  2. Je investering is snel terugverdiend

  Het aanleggen van spouwmuurisolatie is zeker een duur grapje. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer € 1800,-. Daar in tegen bespaar je zo’n € 600,- op de energiekosten. Met een eenvoudige berekening zie je al snel dat je de investering gemiddeld binnen 3 jaar terugverdiend.

  Ook een pluspunt is dat de woning na het aanleggen van spouwmuurisolatie meer waard is. Wanneer je uiteindelijk na 3 jaar de keuze maakt om de woning te verkopen heeft je niet alleen de investering van de spouwmuurisolatie terugverdiend, maar kan je ook profiteren van de hogere opbrengst die het geïsoleerde huis met zich meebrengt. Sinds 1 januari 2022 kan je onder voorwaarden 30% subsidie voor spouwmuurisolatie krijgen als jij jouw koophuis isoleert.

  3. Je voorkomt vocht en schimmel

  Als je woning een hoge luchtvochtigheid heeft condenseert vocht op koude plekken, bijvoorbeeld op de binnenmuren. Deze vochtige plekken geven schimmel de perfecte kans om zich te ontwikkelen.

  Dat je huis een hoge luchtvochtigheid heeft kan verschillende oorzaken hebben. Door middel van spouwmuurisolatie is dit probleem verleden tijd. De binnenmuur zal door de isolatie worden opgewarmd. Hierdoor geef je vocht minder kans om te condenseren en voor vochtoverlast te zorgen.

  De schimmel die ontstaat door het vocht kan ook voor vervelende gevolgen zorgen voor je gezondheid. Doordat je woning door spouwmuurisolatie een lagere luchtvochtigheid heeft, draagt de isolatie ook indirect bij aan de gezondheid.

  4. Koeler in de zomer

  Huizen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd zijn vaak enkel steens. Bij de meeste woningen met een smalle spouw komt er in de zomer veel warmte doorheen. Wanneer je de keuze maakt om de muren van je woning extra te isoleren zal het in de zomer een stuk koeler in je huis blijven. Ook het effect en rendement van een eventuele airconditioner in de woning zal beter zijn.
  5. Spouwmuurisolatie draagt bij aan een beter milieu
  Wanneer je woning is voorzien van spouwmuurisolatie zal dit ook een erg positieve bijdrage leveren aan het milieu. Door spouwmuurisolatie verbruik je nu minder brandstoffen, dit maakt jouw huis extra duurzaam.

  De CO2 die je woning uitstoot zal door middel van deze isolatie maandelijks veel minder zijn, dit doordat je minder gas zal verbruiken. Zo kom je dus in aanmerking met
  geldbesparing op jaarbasis en zal dus ook nog de CO2-uitstoot verlaagd worden. Zo draag je ook nog een steentje bij aan een schonere wereld!
  6. Warmer in huis
  Dat je geld bespaart met spouwmuurisolatie is niet het enige voordeel. Ook het wooncomfort zal omhoog gaan. Isolatiemateriaal met een isolatiewaarde van 0,043 is heel laag en dus goed.

  Hoe lager de isolatie waarde, hoe beter de thermische isolatie. Een lage isolatiewaarde zal zorgen voor minimaal warmteverlies in je woning. Hierdoor hoef je minder te stoken en heb je toch een heerlijk warme woning.
  7. Beperkt geluid van buitenaf
  Door je spouwmuur te laten isoleren heb je niet alleen maar voordelen op het gebied van de warmte die het binnen houdt. Ook op het vlak van geluid scoort spouwmuurisolatie bijzonder goed.

  Een vergelijkbaar voorbeeld is bijvoorbeeld de overstap van enkel naar dubbel glas. Het verschil tussen een holle en gevulde spouwmuur zal ook duidelijk merkbaar zijn. Wanneer je kiest voor spouwmuurisolatie met ook de reden dat het geluid van buitenaf dus verminderd wordt, is het wel belangrijk dat je kiest voor spouwmuurisolatie die ook geluidsisolerende eigenschappen heeft.

  Nog meer weten wat spouwmuurisolatie voor jouw huis kan betekenen. Kijk dan hier: https://directverduurzamen.nl/

  12dec