• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN
  5 gevolgen van slechte isolatie in de vloer en spouwmuur

  Slechte isolatie in de vloer en spouwmuur kan leiden tot erg vervelende gevolgen. Het is dus erg belangrijk dat jouw woning goed geïsoleerd is. Hieronder nemen wij 5 verschillende gevolgen van slechte isolatie in de vloer en de spouwmuur met je door.

   

   

   

  Hoge energierekening door slechte vloerisolatie

  Slechte vloerisolatie in jouw huis is erg vervelend voor je portemonnee. Het kan namelijk leiden tot een hoge energierekening. Wanneer de vloer van een woning niet goed geïsoleerd is, ontsnapt warmte van binnen gemakkelijk naar buiten. 

  Vooral huizen met een houten vloer hebben hier snel last van. De verwarming of airconditioning moet veel harder werken om de woning op een comfortabele temperatuur te houden en zullen de energiekosten flink stijgen. 

  Ook leidt een situatie als dit tot een onaangenaam leefklimaat. De woning wordt snel koud. Het controleren van de vloerisolatie en indien nodig deze te vervangen is daarom erg belangrijk. Hierdoor behoud je een comfortabel leefklimaat en houd jij je portemonnee ook nog iets langer te vriend.

  Condens in de muren door slechte spouwmuurisolatie

  Wanneer de spouwmuren van je woning slecht geïsoleerd zijn leidt dit tot veel condens in de muren. Wanneer de spouwmuur niet goed geïsoleerd is, ontstaat er vocht en dit dringt makkelijk via de muren door in je woning. Dit kan leiden tot condensatie in de spouwmuur. Schimmelvorming is hiervan vaak het gevolg. Schimmel veroorzaakt ademhalingsproblemen, en leidt tot huid-, oog- en keelirritatie.

  Bovendien zorgt schimmelvorming in de spouwmuur ook voor geurproblemen en wordt de structuur van de muren aangetast. Het is erg belangrijk om de spouwmuurisolatie van je woning regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen. Dit beschermt je gezondheid en veiligheid en verlaagt de kosten.

  Een onaangenaam leefklimaat

  Slechte isolatie van zowel de vloer als de spouwmuur in een woning leidt tot een onaangenaam leefklimaat. Wanneer je woning niet goed geïsoleerd is, kan warmte gemakkelijk ontsnappen naar buiten of kan vocht gemakkelijk binnendringen via de muren. Dit leidt tot een koude of juist benauwde woning, waardoor het leefcomfort in de woning niet prettig is. 
  Spouwankers gaan roesten
  Een gevolg van slechte spouwmuurisolatie is dat dit leidt tot het roesten van de spouwankers. Wanneer de spouwmuur niet goed geïsoleerd is, zal vocht binnendringen in de muren van de woning. Dit leidt tot condensatie en zal roestvorming van de spouwankers veroorzaken. 

  Roest tast de sterkte van de spouwankers aan en leidt ook tot scheuren in de muren. Dit creëert een gevaarlijke situatie en zal zorgen voor duurdere reparatiekosten. Het is daarom belangrijk om de spouwmuurisolatie regelmatig te controleren en als het nodig is deze te vervangen. Hierdoor bescherm je de gezondheid en veiligheid binnen je woning en verlaag je de kosten.

  Slechte vloerisolatie is niet duurzaam

  Slechte vloerisolatie is niet duurzaam. Duurzaamheid is het vermogen van een woning om energie-efficiënt te zijn. Dit zodat er gezonde leefomstandigheden geboden worden en om milieuvriendelijk te zijn. 

  Wanneer de vloer niet goed geïsoleerd is, kan warmte vanuit de woning gemakkelijk ontsnappen naar buiten. De verwarming of airconditioning in de woning moet daardoor veel harder werken om de woning op een prettige temperatuur te houden. 

  Deze situatie leidt dan tot een erg onaangenaam leefklimaat, waardoor de woning niet gezond is om in te leven. Ook zorgt slechte vloerisolatie tot hogere energiekosten en meer afval. Hierdoor is de woning niet meer milieuvriendelijk. Het is daarom belangrijk om de vloerisolatie regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen, om de woning duurzaam te houden.

  03feb