• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN
  Hoe vloerisolatie helpt bij het verminderen van energieverbruik en kosten

  Vloerisolatie is een van de meest effectieve manieren om het energieverbruik en de kosten in huis te verminderen. Door de vloer van je woning te isoleren, wordt de warmte beter vastgehouden en vermindert het verlies van warmte dar via de grond de woning snel verlaat. 

  Hierdoor hoeft de verwarming minder hard te werken en zal het gemiddeld energieverbruik en het gemiddeld gasverbruik dalen. Dit scheelt per jaar voor flink lagere energiekosten. Hieronder aan we dieper in op de voordelen van vloerisolatie en hoe dit bijdraagt aan het verminderen van het energieverbruik en de kosten.

   

  Soorten vloerisolatie

  Ten eerste is vloerisolatie een eenvoudige manier om het energieverbruik in jouw huis te verminderen. Het enige wat je hoeft te doen is de vloer te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van isolatieplaten of spuitisolatie, schuimisolatie, vezelisolatie en purisolatie. 

  Isolatieplaten en spuitisolatie zijn twee populaire methoden om gebouwen te isoleren. Isolatieplaten worden aangebracht tussen de binnen- en buitenmuren, terwijl spuitisolatie wordt aangebracht als een soort schuim op de binnen- of buitenmuur. Beide methoden verbeteren de thermische en akoestische isolatie van een gebouw en helpen energie te besparen. Spuitisolatie is echter makkelijker aan te brengen en vormt een perfecte afdichting.

  Schuimisolatie is het meest gebruikelijke type. Deze isolatiemethode is eenvoudig te installeren en heeft een lange levensduur. Vezelisolatie is een andere populaire optie en wordt vaak gebruikt in de vorm van rollen of platen die tussen de vloerplanken worden geplaatst. Purisolatie is een hoogwaardige optie die een zeer goede isolatie biedt, maar ook meer kosten met zich meebrengt.

  Het aanleggen van vloerisolatie is over het algemeen een relatief eenvoudige en snelle klus en het zorgt voor een prettiger wooncomfort.

  Comfortabeler binnenklimaat

  Een goed geïsoleerde vloer kan ook bijdragen aan een comfortabeler binnenklimaat en helpt tegelijkertijd bij het verminderen van energiekosten. In de winter voelt de vloer aangenaam warm aan en in de zomer blijft de vloer koel. Hierdoor is er minder energie nodig om het huis warm te houden, wat leidt tot een lagere energierekening. Dus investeren in vloerisolatie is niet alleen goed voor het comfort, maar ook voor de portemonnee. 

  Ook voorkomt vloerisolatie condensvorming onder de vloer, waardoor er minder energie nodig is om deze vochtproblemen op te lossen. Hierdoor bespaart u op de lange termijn op uw energierekening.

  Hogere woningwaarde

  Vloerisolatie draagt niet alleen bij aan een comfortabeler binnenklimaat. Ook draagt het bij aan een hogere woningwaarde. Een geïsoleerd huis is namelijk aantrekkelijker voor kopers omdat het een lagere energierekening en een comfortabeler binnenklimaat belooft. Dit maakt het huis waardevaster en kan zorgen voor een hogere verkoopwaarde wanneer het tijd is om het huis te verkopen.

  Beter voor het milieu

  Vloerisolatie is een effectieve en duurzame manier om kosten en energieverbruik te verminderen en bij te dragen aan het milieu. Vloerisolatie is ook goed voor het milieu. Het vermindert het energieverbruik en daarmee de uitstoot van broeikasgassen. Hierdoor draagt het bij aan een duurzamere toekomst en helpt het bij het verkleinen van de impact van ons energieverbruik op het milieu.

  Vloerisolatie door een professional

  De beste keus is om de vloer van je woning te laten isoleren door een professional. Een professional kan je helpen met het isoleren van de vloer door verschillende methoden. Dit is afhankelijk van het type vloer, de gewenste isolatie-eigenschappen en het budget. 

  Heb jij nou veel last van warmte verlies in je woning en vind je de energierekening veel te hoog. Dan is het isoleren van jouw spouwmuur zeker de moeite waard om over na te denken. Heb je nog andere vragen of kunnen wij verder nog ergens mee helpen, wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08:00 uur tot 21:00 uur en staan graag voor je klaar!

  09feb