• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN

  Energiebesparing met behulp van spouwmuur isolatie

  Woon jij in de omgeving van Arnhem? Laat dan jouw spouwmuren isoleren bij Direct Verduurzamen. Want, wist je dat spouwmuur isolatie is één van de meest gunstige manieren van isoleren? Toch blijkt uit cijfers dat 2 op de 3 woningen in Nederland niet goed geïsoleerd. Terwijl je ontzettend veel voordelen hebt aan een goed geïsoleerde woning. Zo bespaar je direct op jouw energiekosten en kun jij comfortabeler wonen. Is spouwmuur isolatie voor jouw woning in Arnhem wel een optie? Wij nemen je graag mee in het proces en de effecten van spouwmuur isolatie.

  Het plaatsen van spouwmuur isolatie

  Het stukje ruimte tussen de binnen- en buitenmuur noemen we ook wel de spouw. Door isolatiemateriaal tussen de spouw te plaatsen verminder je warmteverlies via de muur. Zo blijft de koude lucht buiten in de winter en de warme lucht blijft binnen in de zomer. Daarnaast heeft het ook een effect op de geluidsisolatie van je woning.

  Maar hoe gaan wij eigenlijk te werk? Om je huis zo goed mogelijk te isoleren wordt er gebruik gemaakt van een soort injectienaald. Het isolatiemateriaal wordt namelijk geïnjecteerd in de spouw via kleine gaatjes in de buitenmuur. Dit isolatiemateriaal kan bestaan uit verschillende materialen, denk hierbij aan: kunststofvezel, cellulose of glaswol.
  De spouw wordt dus als het ware opgevuld met isolatiemateriaal die voor jouw woning het beste werkt.

  Door het isolatiemateriaal te injecteren in de spouw kost het een stuk minder energie om de binnentemperatuur in je huis gelijk te houden. Zo bespaar je ook gelijk op je energierekening en ben je duurzaam bezig. Een leuke bijeenkomst natuurlijk.

  Het effect van spouwmuur isolatie

  Zoals je misschien wel weet heb je door spouwmuur isolatie een stuk minder energie nodig om de binnentemperatuur gelijk te houden. Maar, wat zijn nog meer de effecten van spouwmuur isolatie voor jouw woning.

  Zoals eerder benoemd helpt spouwmuur isolatie bij het verminderen van warmteverlies. Hierdoor heb je minder energie nodig om de kamertemperatuur op peil te houden. Dit heeft een positief effect op het besparen van de energiekosten en dit is natuurlijk leuk voor je portemonnee.

  Ook heeft spouwmuur isolatie een positieve effect op de constante binnentemperatuur van je huis in de omgeving van Arnhem. Wanneer er namelijk minder warmteverlies plaatsvindt via de muren, kan er een constante binnentemperatuur worden behouden. Hierdoor heb je minder snel last van koude tocht in de winter.

  Daarnaast kan spouwmuur isolatie leiden tot een duidelijke vermindering van je CO2-uitstoot. Wanneer je minder energie gebruikt voor het verwarmen van je woning, betekent dit tegelijkertijd dat je ook minder CO2 uitstoot. Dit heeft een positief effect op jouw voetafdruk en is dus tegelijkertijd ook goed voor het milieu.

  Overigens is het wel ontzettend belangrijk om te weten dat spouwmuur isolatie alleen een positief effect heeft als de rest van je woning ook goed is geïsoleerd. Bij bijvoorbeeld lekkages in het dak van je woning of bij kieren van je ramen en kozijnen, kan de spouwmuur isolatie niet voldoende zijn om te zorgen voor een algehele vermindering van de warmteverlies van je woning. Daarom is het belangrijk om samen met professionals te kijken naar de huidige staat van je woning. Hieronder lees je meer over of spouwmuur isolatie wel mogelijk is bij je huis in Arnhem.

  Is spouwmuur isolatie bij jou mogelijk?

  Maar, is spouwmuur isolatie wel mogelijk in je huis? Niet bij alle huizen kun je namelijk spouwmuur isolatie aanbrengen. Dit komt simpelweg doordat niet alle woningen voorzien zijn van een spouw (Een spouw is de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur.).

  Het is belangrijk om te weten dat bij een koopwoningen tussen 1930 en 1980 er vaak wel een spouw aanwezig, maar dat de spouw vaak niet goed is geïsoleerd. Is je woning in deze periode gebouwd, maar weet je niet zeker of je woning zo goed is geïsoleerd? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan met onze isolatie experts. Onze vakmensen komen graag bij je langs in Arnhem om samen te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

  De voordelen van spouwmuur isolatie op een rijtje

  Spouwmuur isolatie is dus een van de gemakkelijkste, efficiëntste en voordeligste manieren om je huis te verduurzamen. Er zijn al natuurlijk al veel voordelen benoemd. Echter, zijn er nog veel meer voordelen aan het goed isoleren van je huis. Hieronder benoemen wij er een aantal.
  – Zo bespaar je met behulp van spouwmuur isolatie veel energie- en stookkosten;
  – Spouwmuur isolatie is een lage investering en gaat jaren mee;
  – De investering van spouwmuur isolatie is daarom relatief snel terugverdiend;
  – Ook zijn er veel subsidiemogelijkheden;
  – Als laatst verhoogt spouwmuur isolatie de waarde van je woning.

  Maak een afspraak met onze experts

  Vind jij het ook tijd om te gaan besparen op de hoge energiekosten? Maak dan een afspraak vanuit Arnhem met onze experts voor een adviesgesprek. Samen kijken we naar de verschillende opties om je woning te verduurzamen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je woning binnen 1 à 2 dagen goed is geïsoleerd en dat jij gemakkelijk deze koude winter door kan komen.