• USP_image

   Het Isolatie Gilde gecertificeerd

  • USP_image

   Persoonlijke aanpak

  • USP_image

   Bespaar tijd en snel geregeld

 • burger_menu_icon

  Wat zijn de onderhoudsvereisten voor kunststof kozijnen?

  • 04/07/2024

  Tegenwoordig kiezen veel mensen voor kunststof kozijnen. Kunststof is een populaire materiaalkeuze vanwege de volgende eigenschappen: kunststof is duurzaam en onderhoudsarm. Dat laatste wil alleen niet zeggen dat kunststof helemaal geen onderhoud nodig heeft. In dit artikel leggen we uit hoe je kunststof kozijnen mooi houdt en waarom je voor langdurig plezier kiest voor Direct Verduurzamen. Maar ook wanneer je nog geen kunststof kozijnen bezit, ben je hier aan het goede adres. We zetten namelijk ook meteen alle voordelen van kunststof kozijnen op een rijtje en leggen uit hoe een gratis adviesgesprek aangevraagd kan worden.

  content_image

  Waarom zou je kiezen voor kunststof kozijnen?

  Kunststof kozijnen hebben veel verschillende voordelen. Zoals gezegd, zijn kunststof kozijnen dus duurzaam en onderhoudsarm. Dat komt doordat ze weersbestendig zijn. Vocht en UV-straling hebben namelijk minder tot geen effect op kunststof. Als we kijken naar de verschillen tussen houten en kunststof kozijnen, dan roesten of rotten de kozijnen hierdoor niet en gaan ze veel langer mee dan houten kozijnen. Bovendien bieden kunststof kozijnen meer isolatie dan houten kozijnen. Dit helpt weer mee met het laag houden van de maandelijkse energierekening. Daarnaast zijn kunststof kozijnen recyclebaar, wat het een duurzaam en milieuvriendelijk onderdeel van het huis maakt. Kunststof kozijnen zijn in verschillende kleuren en stijlen beschikbaar. Zo zorg je ervoor dat de kleur en de stijl van het kozijn aansluit bij de rest van je interieur of de buitenkant van je huis.

  Hulp nodig? Plan een afspraak!

  Waar je op moet letten bij het onderhoud

  Het is dus wel duidelijk dat kunststof kozijnen veel minder onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Maar zoals we eerder hebben benoemd, betekent dat niet meteen dat je helemaal geen onderhoud hoeft te verrichten. Er zijn een paar simpele stappen die je kunt nemen om je kozijnen zo mooi mogelijk te houden. Hieronder lees je welke stappen dat zijn.

  Vrijblijvend advies op maat

  content_image

  Maak regelmatig schoon

  Net zoals elk ander onderdeel van het huis, verdienen je kunststof kozijnen ook een regelmatige schoonmaak. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel en een zachte spons of doek, zoals een microvezel doekje. Hiermee verwijder je het stof dat op de kozijnen is komen te liggen. Het is belangrijk om agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen te mijden. Deze kunnen het oppervlak van de kozijnen aantasten. Vergeet bij het schoonmaken niet om de voegen mee te nemen.

  Bescherm tegen verkleuring

  Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je kunststof kozijnen genieten. Dat kan, omdat kunststof lang meegaat. Maar daarbij is het ook belangrijk om het uiterlijk van je kozijnen in acht te nemen. Ga daarom verkleuring tegen door het gebruik van een reinigingsmiddel. Er bestaan speciale reinigingsmiddelen die beschermen tegen UV-straling. Als je echt zeker wilt zijn van goede bescherming tegen verkleuring, kun je zo vaak mogelijk zonwering uit zetten. Denk daarbij aan het naar beneden rollen van de rolluiken of doe de gordijnen met enige regelmaat even dicht.

  Doe regelmatig een check op beschadigingen

  Door je kozijnen met enige regelmaat te inspecteren op beschadigingen, zorg je ervoor dat ze altijd in de beste conditie verkeren. Het komt natuurlijk weleens voor dat kozijnen beschadigen door ongelukken binnen en buiten huis. Het gebeurt niet vanzelf, maar er kan door toedoen van buitenaf altijd een scheurtje of barstje ontstaan. Om grotere schade te voorkomen, is het daarom belangrijk om direct de beschadigingen te repareren. Door eens in de zoveel tijd te check op beschadigingen, ben je er op tijd bij. Als je te maken hebt met grotere beschadigingen, is het uiteraard verstandig om de specialist in te schakelen.

  Smeer scharnieren en sloten

  Kozijnen hebben vaak bewegende onderdelen, zoals scharnieren en sloten. Om deze soepel te houden, moet je ze insmeren met bijvoorbeeld een siliconenpray of een ander speciaal smeermiddel dat geschikt is voor kunststof. Dit hoef je natuurlijk niet wekelijks te doen. Als je jaarlijks een smeermiddel aanbrengt, blijven de bewegende onderdelen van je kunststof kozijnen goed open- en dichtgaan.

  Waarom zou je kiezen voor Direct Verduurzamen?

  Bij Direct Verduurzamen kun je kiezen uit verschillende kunststof kozijnen van het A-merk VEKA. Dit professionele merk staat bekend om onder andere de duurzaamheid en de hoge kwaliteit van de materialen waarmee gewerkt wordt. Daarnaast brengt Direct Verduurzamen nog meer voordelen met zich mee. Allereerst komen de kozijnen uit eigen fabriek en plaatst het bedrijf de kozijnen zelf. Zo blijft de volledige controle over de kwaliteit van de kunststof kozijnen in eigen handen. Bovendien zorgt Direct Verduurzamen er op deze manier voor dat hun kozijnen altijd op maat verkrijgbaar zijn en gemonteerd kunnen worden. 

  Direct Verduurzamen is door het hele land te vinden en er is dus altijd wel hulp in de buurt. Maar een van de fijnste voordelen is misschien wel de mogelijkheid om geen aanbetaling te hoeven doen. Je betaalt altijd achteraf, wanneer je volledig tevreden bent gesteld. Dit biedt zekerheid en waar voor je geld. Bij Direct Verduurzamen wordt veel waarde gehecht aan ontzorging. Dat wil zeggen dat subsidies voor je worden aangevraagd en dat je verder niets zelf hoeft te regelen. Dus ook niet de montage van de kozijnen. 

  Eigenlijk hoef jij je dus nergens meer zorgen om te maken. Je kunt maandelijks voor je kunststof kozijnen betalen. Zo blijven duurzame kozijnen ook beschikbaar voor mensen met een kleinere portemonnee. Zo kun je zelfs kiezen voor kunststof kozijnen op afbetaling.

  Zo vraag je een gratis adviesgesprek aan

  Waarschijnlijk ben je inmiddels wel overtuigd van de voordelen van kunststof kozijnen en de diensten die we bij Direct Verduurzamen kunnen aanbieden. Toch is advies op maat altijd welkom bij verbouwingen aan je huis. Daarom kun je een gratis adviesgesprek aanvragen. Onze experts komen dan bij jou thuis langs om alle mogelijkheden door te nemen en natuurlijk advies te geven over de specifieke mogelijkheden voor jouw huis. We kijken dan ook naar de mogelijkheden voor subsidies. Vervolgens helpen we je met het aanvragen van subsidies, zoals de ISDE, de SVOH, Dumava en de SVVE (voorheen SEEH), waar we stuk voor stuk ervaring bij hebben. 

  Ook kun je gebruikmaken van de energiebespaarlening via het Warmtefonds. De energiebespaarlening is een initiatief van de overheid. Je betaalt hierbij 0% rente, wanneer je verzamelinkomen niet meer dan 60.000 euro per jaar bedraagt. Je hebt hier geen enkel omkijken naar, want wij regelen de aanvraag voor je.  

  Al met al ben je bij Direct Verduurzamen verzekerd van de beste kwaliteit kunststof kozijnen. Met volledige ontzorging op het gebied van subsidies en montage hoef je eigenlijk nergens meer naar om te kijken. Voor het gratis adviesgesprek kun je vandaag nog contact opnemen.

   Tags :

   Bel mij terug

   Heeft u vragen of wilt u een gratis adviesgesprek? Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u graag terug.