• USP_image

   Het Isolatie Gilde gecertificeerd

  • USP_image

   Persoonlijke aanpak

  • USP_image

   Bespaar tijd en snel geregeld

 • burger_menu_icon
  Het laatste nieuws

  Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

  • 08/05/2023
  • door Evelien

  Vroeg of laat komt er een keer een moment waarop je huidige, vaak nog houten kozijnen aan vervanging toe zijn. Het perfecte moment om serieus na te denken over kunststof kozijnen. Omdat we bij Direct Verduurzamen heel goed begrijpen dat dit een beslissing is die je van vandaag op morgen niet maakt, is het goed om te beginnen met het rustig doorlezen van de vele voordelen van kunststof kozijnen. Omdat wij als geen ander weten hoe belangrijk het is dat de kwaliteit van de kunststof kozijnen die je kiest goed moeten zijn, maar ze daarnaast ook visueel van toegevoegde waarde moeten zijn, hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

  Kies voor kwaliteit

  Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? Dan sta je voor een belangrijke beslissing. Kozijnen vormen namelijk een aanzienlijke investering waarbij het belangrijk is om goed na te denken over de beste keuze voor jouw woning. De kwaliteit van de kozijnen speelt hierbij een belangrijke rol. Het is daarom dus ook van belang dat je kiest voor kunststof kozijnen van hoogwaardige kwaliteit. Omdat kwaliteit en service bij Direct Verduurzamen ontzettend belangrijk is, werken wij alleen met de beste kunststof kozijnen, zodat je verzekerd bent van de juiste kwaliteit.

  content_image

  Welke voordelen hebben kunststof kozijnen?

  De voordelen van kunststof kozijnen zijn voor veel mensen een belangrijke reden om de keuze te maken om van houten kozijnen over te stappen naar kunststof kozijnen. Deze voordelen zijn:

  • Isolatie
  • Duurzaam
  • Onderhoudsarm
  • Lange levensduur
  • Veiligheid

  Hulp nodig? Plan een afspraak!

  Kwaliteit van VEKA

  Bij Direct Verduurzamen staat kwaliteit en duurzaamheid voorop. Daarom werken we met kunststof kozijnen van VEKA, een toonaangevende merk van kunststof kozijnen met een sterke focus op duurzaamheid en kwaliteit. Onze kozijnen worden geproduceerd volgens de hoogste normen, in de fabriek in Haaksbergen.

  • Vrijblijvend advies gesprek op maat
  • Volledig ontzorgd van A tot Z!
  • Hulp bij subsidieaanvragen bij uw gemeente of de Rijksoverheid
  • Betaal uw kunststof kozijnen per maand
  • Gratis financieringsplan
  • Eigen montage & fabricage
  • 20 jaar garantie op uw kunststof kozijnen

  Gratis adviesgesprek

  content_image

  De belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen

  We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat investeren in kunststof kozijnen een hoop voordelen heeft. Los van het feit dat het bijdraagt aan het verhogen van de waarde van je huis of bedrijfspand, zijn er nog tal van andere voordelen van kunststof kozijnen, die we je absoluut niet willen onthouden. Zo zijn er namelijk ongetwijfeld een aantal voordelen, waarvan je het bestaan helemaal niet wist. Des te meer reden dus om ze even rustig stuk voor stuk door te lezen.

  1. Onderhoudsarm

  Als we het hebben over het voordeel wat je niet alleen een hoop tijd, maar ook geld kost, is dan is het wel dat kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn. Vaak horen we dat er wordt gesproken over onderhoudsvrij, maar dat is in de basis dus niet helemaal het geval. Het enige onderhoud wat kunststof kozijnen namelijk nodig hebben, is dat ze af en toe worden schoongemaakt. Dit kun je zelf doen, maar ook laten doen door een glazenwasser bijvoorbeeld. Nu hoeft dit echt niet iedere 6 tot 8 weken zoals je ramen, maar is twee keer per jaar meer dan voldoende om je kozijnen niet alleen langer mooi te houden, maar ook de levensduur te verlengen.

  In het verlengde van bovenstaande, hoef je je dus ook niet druk te maken over het hoeven schilderen van je kozijnen, wat bij houten kozijnen iedere 5 tot 7 jaar wel het geval is. Doe je dit namelijk niet, dan verkleuren ze niet alleen, maar heb je ook kans dat het hout aangetast wordt en in het ergste geval kan gaan rotten. Als het dus gaat om het onderhoud, is het een enorm voordeel om te kiezen voor kozijnen van kunststof.

  2. Langere levensduur

  Waar houten kozijnen een gemiddelde levensduur hebben van 20 tot 25 jaar, is dit bij kunststof kozijnen meer dan het dubbele of zelfs driedubbele. Dat houdt dus in dat je vaak maar één keer in je leven hoeft te investeren in kunststof kozijnen. De eenmalige aanschaf mag dan misschien wel hoger liggen dan bij houten kozijnen, maar doordat er weinig tot geen onderhoud nodig is en ook de levensduur een stuk langer is, verdien je deze extra kosten meer dan terug op lange termijn. Heb je nu niet direct de financiële middelen om kunststof kozijnen aan te schaffen, dan zijn er ook verschillende subsidies waar je onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

  3. Isolerende werking

  Wist je dat een groot deel van de warmte vervliegt omdat een woning of bedrijfspand niet goed of voldoende is geïsoleerd? Dit is dan ook direct een groot voordeel waar je van profiteert op het moment dat je kiest voor kunststof kozijnen. Overigens geldt dit niet alleen voor de warmte, maar ook om geluidsisolatie. De reden dat kunststof kozijnen zo’n goede warmte- en geluidsisolerende werking hebben, is omdat ze meerdere luchtkamers hebben. Nu is het zo dat des te meer luchtkamers er aanwezig zijn, des te beter de isolerende werking. 

  Uiteraard speelt daarnaast ook het type glas een belangrijke rol bij de isolatiewaarde. Door te kiezen voor kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas, ben je verzekerd van een goede isolatie. Dit scheelt je, als het gaat om warmte, niet alleen in de portemonnee, maar draagt ook bij aan comfort. Een lekker warm huis in de wintermaanden en een koel huis in de zomermaanden, is een stuk fijner kunnen we je verzekeren!

  4. Inbraakwerend

  Als je op zoek bent naar stevige en inbraakwerende kozijnen, dan zijn kunststof kozijnen een uitstekende keuze. De stalen profielen waarover deze kozijnen beschikken, bieden de nodige stabiliteit en stevigheid. Dit maakt het voor inbrekers moeilijk om binnen te dringen. Maar wist je dat kunststof kozijnen in combinatie met gecertificeerd hang- en sluitwerk nog sterker en veiliger kunnen zijn?

  Bij Direct Verduurzamen streven we ernaar om jouw leefomgeving zo veilig en duurzaam mogelijk te maken. Daarom plaatsen wij niet alleen de beste kunststof kozijnen, maar zorgen we ook voor de juiste beveiliging door gebruik te maken van SKG-gecertificeerd hang- en sluitwerk. Hierdoor voldoen onze kunststof kozijnen aan de strengste eisen op het gebied van inbraakpreventie.

  5. Duurzame investering

  Investeer je in nieuwe kozijnen, dan wil je natuurlijk dat dit geen enorme hap uit je budget neemt. Gelukkig zijn kunststof kozijnen een voordelige keuze. Ze zijn aanzienlijk goedkoper dan traditionele materialen zoals hout of aluminium. Dit betekent dat je meer waar krijgt voor je geld en daarnaast ook kunt genieten van hoogwaardige kwaliteit. Doordat ze weinig tot geen onderhoud nodig hebben en een veel langere levensduur hebben, is het op de lange termijn dus veel duurzame investering.

  6. Verschillende soorten kunststof kozijnen

  Bij Direct Verduurzamen geloven we dat iedere woning uniek is. Daarom bieden wij verschillende mogelijkheden als het gaat om kunststof kozijnen. Of je nu houdt van traditionele kleuren of liever een trendy look wilt creëren, bij ons is er altijd een geschikt kunststof kozijn beschikbaar. Allereerst zijn onze kunststof kozijnen te verkrijgen in vrijwel alle kleuren. Dit betekent dat je kunt kiezen voor standaard kleuren zoals wit en crème, maar ook voor kleuren zoals antraciet. Zo kun je de perfecte match vinden voor jouw persoonlijke stijl en de uitstraling van jouw woning. Bekijk daarom dus snel via onze configurator welke mogelijkheden er zijn!

  Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

  Ben je overtuigd van de voordelen van kunststof kozijnen en wil je jouw woning direct verduurzamen? Aarzel dan niet langer en neem contact op met Direct Verduurzamen! Onze experts staan klaar om jou te adviseren en een persoonlijke offerte op maat te maken. Samen vinden we de beste oplossing voor jouw woning en kunnen we snel aan de slag met het verwezenlijken van jouw wensen! Zelf wanneer je liever je kunststof kozijnen per maand betaalt, is dit bij Direct Verduurzamen mogelijk!

  Gratis adviesgesprek

   Tags :

   Bel mij terug

   Heeft u vragen of wilt u een gratis adviesgesprek? Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u graag terug.