• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN

  Voordelen van spouwmuurisolatie

  Zit jij erover na te denken om je spouwmuur te laten isoleren? Spouwmuurisolatie bevat erg veel voordelen. Elke maand last hebben van kou in huis en een te hoge energierekening, daar ben je vast wel klaar mee.

  Door de spouwmuur van je woning te laten isoleren verminder je je gasverbruik. Ook wordt je woning op een erg effectieve manier verduurzaamd. De spouw is een ruimte van 4 tot 6 cm tussen de binnen en buitenmuur.

  De aanleg van spouwmuurisolatie wordt gedaan door de lege ruimte tussen de binnen en buitenmuur met isolatiemateriaal op te vullen. Voorbeelden van de meest gebruikte isolatiematerialen zijn EPS isolatieparels en minerale glaswol.

  De voordelen van spouwmuurisolatie zetten wij hieronder voor je op een rij.

  1. Spouwmuurisolatie verhoogt je woningwaarde

  Wanneer je de keuze maakt om je spouwmuur te isoleren, kan dit een aanzienlijke bijdrage leveren aan de waarde van jouw huis. Er is een groot verschil te zien in energieverbruik wanneer een huis wel of niet beschikt over spouwmuurisolatie. Een woning die beschikt over een energielabel A of B zal deze meer opleveren dan een woning met een energielabel F of G.

  Spouwmuurisolatie kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan de waarde van een woning. Een goed geïsoleerde woning wordt als aantrekkelijker beschouwd door potentiële kopers en kan daardoor een hoger verkoopprijs opleveren.

  Door je spouwmuur te isoleren, wordt de energie-efficiëntie van een woning verhoogd. Dit kan leiden tot lagere energiekosten voor de toekomstige eigenaren. Voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame woning is dit een belangrijk.

  Daarnaast draagt deze isolatiemethode ook bij aan een betere geluidsisolatie en een vermindering van een hitte-eiland effect in stedelijke gebieden. Dit zorgt voor vermindering van de hitte stress voor de mensen die er wonen. Dit zijn zaken die voor veel mensen van groot belang zijn bij de aanschaf van een woning.

  Ook heeft spouwmuurisolatie een positief effect op de verkoop van een woning. Het isoleren van je spouwmuur wordt vaak als een grote verbouwing gezien. Dit kan leiden tot een grotere interesse in de woning. Kortom, spouwmuurisolatie levert een aanzienlijke bijdrage aan de waarde van een woning. Zowel financieel als qua leefbaarheid en comfort.

  2. Je investering verdient zichzelf terug

  Het aanleggen van spouwmuurisolatie is zeker geen grapje voor je portemonnee. Spouwmuurisolatie voor een gemiddelde woning kost ongeveer € 1800. Door deze isolatiemethode bespaar je er jaar zo’n €600 op energiekosten. Zo heb je je investering gemiddeld binnen 3 jaar terugverdiend.

  Door spouwmuurisolatie is de woning na het aanleggen meer waard dan dat het was daarvoor. Als je na 3 jaar besluit om de woning te verkopen heb je dus niet alleen je investering al terugverdiend. Ook je woning is met deze isolatie meer waard. Sinds 1 januari 2022 kan je onder voorwaarden 30% subsidie voor spouwmuurisolatie krijgen als jij jouw koophuis isoleert.

  3. Minder vocht en schimmel in je woning

  Wanneer een woning een hoge luchtvochtigheid heeft, condenseert vocht op koude plekken. Een voorbeeld waar vocht condenseert is bijvoorbeeld op de binnenmuren. Doordat deze plekken vochtig blijven krijgt schimmel de ultieme kans om zich te ontwikkelen.

  Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat het probleem van hoge luchtvochtigheid in je woning meteen verleden tijd is. Door deze isolatiemethode wordt de binnenmuur zal opgewarmd en heeft vocht dus minder kans om zich te ontwikkelen. Dit zorgt dus ook voor minder vochtoverlast in je woning.

  De schimmel die ontstaat door het vocht kan ook voor vervelende gevolgen zorgen voor je gezondheid. Doordat je woning door spouwmuurisolatie een lagere luchtvochtigheid heeft, draagt de isolatie ook indirect bij aan de gezondheid.

  4. Koeler in de zomer

  Spouwmuurisolatie draagt bij aan een koeler huis in de zomer. Doordat warmte minder snel in de woning kan binnenkomen, kan de binnentemperatuur lager blijven. Hierdoor ontstaat er een aangenamer leefklimaat tijdens warme zomerdagen. Bovendien zorgt spouwmuurisolatie voor een betere luchtcirculatie in de woning. Warme lucht blijft minder snel hangen in de woning.

  Woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1975 zijn vaak enkel steens of hebben een hele smalle spouw. Woningen die een smalle spouw bevatten hebben veel last van warmte die in de zomer er doorheen dringt. Mensen die ervoor kiezen om toch hun woning te laten isoleren hebben hier in de zomer veel profijt aan.

  5. Warmer in huis

  Door spouwmuurisolatie aan te brengen in een woning, wordt de warmte beter vastgehouden. Jouw woning voelt hierdoor warmer aan en de verwarming hoeft minder vaak aan te staan. Hierdoor is de woning niet alleen comfortabeler, maar ook energie-efficiënter. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten.

  Dat je geld bespaart met spouwmuurisolatie is niet het enige voordeel. Ook het wooncomfort gaat omhoog. Isolatiemateriaal met een isolatiewaarde van 0,043 is heel laag en dus goed.

  Hoe lager de isolatie waarde, hoe beter de thermische isolatie. Een lage isolatiewaarde zorgt voor minimaal warmteverlies in je woning. Hierdoor hoef je minder te stoken en heb je toch een heerlijk warme woning.

  6. Spouwmuurisolatie draagt bij aan een beter milieu

  Spouwmuurisolatie is een erg efficiënte manier om de warmte in je woning te behouden en daarmee bij te dragen aan een beter milieu. Door de isolatie in de spouwmuur aan te brengen voorkom je warmteverlies verhoog je de verwarming efficiency. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt en daarmee ook minder CO2 uitgestoten.

  Daarnaast draagt spouwmuurisolatie ook bij aan vermindering van de luchtverontreiniging. Er is minder verbranding van fossiele brandstoffen nodig om een huis te verwarmen. Kortom, spouwmuurisolatie is een effectief middel om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzamere samenleving.

  7. Beperkt geluid van buitenaf

  Spouwmuurisolatie draagt bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. Door de isolatie in de spouwmuren aan te brengen, wordt geluidstransmissie van buitenaf beperkt. Hierdoor voelt woning een stuk rustiger aan.

  Dit is vooral van belang in drukke stedelijke gebieden waar veel geluidsoverlast van verkeer, treinen of vliegtuigen kan zijn. Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om de geluidsoverlast van buitenaf te verminderen en biedt daarmee een grotere wooncomfort. Het is een slimme oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een rustige woonomgeving.