• USP_image

   Het Isolatie Gilde gecertificeerd

  • USP_image

   Persoonlijke aanpak

  • USP_image

   Bespaar tijd en snel geregeld

 • burger_menu_icon

  Kunnen kunststof kozijnen geluidsoverlast verminderen?

  • 22/06/2024

  Als je veel last hebt van geluidsoverlast, dan kan dit heel vervelend zijn. Het kan zelfs een negatieve invloed hebben op hoe je functioneert. Niet alleen thuis, maar ook op kantoor is geluidsoverlast een probleem dat vaak voorkomt. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat geluidsoverlast zowel thuis als op kantoor tot een minimum wordt beperkt. 

  Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar als je iets aan geluidsoverlast wil doen, kunnen kunststof kozijnen een groot verschil maken. Dit in combinatie met HR+++ glas zorgt niet alleen voor een warmte isolatie, maar ook voor geluidsisolatie en dus voor een veel comfortabelere omgeving.  Maar wat is nu het geheim van een goed geïsoleerd huis? Wij vertellen het je allemaal!

  content_image

  De werking van geluidsisolatie 

  Als je wil begrijpen hoe kunststof kozijnen effectief kunnen zijn tegen geluidsoverlast, is het belangrijk om eerst te weten hoe geluidsisolatie werkt. Geluid bestaat uit trillingen, die geluidstrillingen worden door de lucht verplaatst. Deze trillingen kunnen door muren, ramen en deuren heen gaan. Goede geluidsisolatie voorkomt dat deze trillingen binnenshuis doordringen, waardoor het geluid enorm vermindert. Kunststof kozijnen houden de trillingen van geluid buitenshuis dus doeltreffend tegen. 

  Hulp nodig? Plan een afspraak!

  Kunststof kozijnen en geluidsisolatie.

  Wat maakt kunststof kozijnen nu zo geschikt om je woning of kantoorpand te isoleren tegen geluiden van buitenaf? Dit is niet in een zin te beantwoorden. Het komt door verschillende eigenschappen, die allemaal bijdragen aan een betere geluidsisolatie. Hieronder benoemen we drie kenmerken die actief bijdragen aan de geluidsdichtheid van kunststof kozijnen.

  Vrijblijvend advies op maat

  content_image

  Profielen met meer luchtkamers

  Kunststof kozijnen hebben profielen met meerdere luchtkamers. Het profiel van het kozijn bevindt zich in het frame en het frame is het deel van het kozijn dat het glas omringd. De luchtkamers die in het profiel zitten werken als een soort barrières tegen de geluidsgolven. Hierdoor kan het geluid minder makkelijk door het kozijn heen dringen. De mate van geluidsisolatie hangt echter niet alleen af van het aantal luchtkamers. Wat ook een belangrijke rol speelt is de dikte van de profielen, de kwaliteit van het glas en de manier waarop de kozijnen gemonteerd zijn. Om ervoor te zorgen dat je kunststof kozijnen het geluid zo goed mogelijk tegenhouden, is het belangrijk te kiezen voor een kwaliteit profiel (VEKA) in combinatie met HR++ glas. 

  Dikkere glasplaten. 

  Nog een voordeel van kunststof kozijnen is dat ze geschikt zijn voor dikkere glasplaten, zoals HR++ of HR+++ glas, met een hoge U waarde. Deze glasplaten zijn beter in staat om geluidsgolven te blokkeren. Je ziet kunststof kozijnen met deze glasplaten vaak terug in woningen in een drukke omgeving, waar geluidsoverlast een welbekend probleem is.

  Goede afdichting

  Kunststof kozijnen hebben een heel goede afdichting. De meeste kozijnen gebruiken rubberen strips, waarmee het raam goed afgesloten wordt als je hem dicht doet. Deze strips worden meestal gelast bij de naden en hoeken en hebben daarom een perfecte afdichting. Dit voorkomt dat er geluiden door kieren naar binnen komen. Bij geluidsisolatie kan zelfs een kleine opening er al voor zorgen dat je veel geluid binnen hoort, de kozijnen worden dus heel nauwkeurig afgedicht.

  Welke factoren bepalen de geluidsisolatie? 

  Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe goed een kozijn geluid isoleert. Het is belangrijk om deze factoren te begrijpen als je overweegt om kunststof kozijnen aan te schaffen, op die manier kun je een weloverwogen keuze maken. 

  Het type profiel

  Het profiel van het kozijn speelt een grote rol in de geluidsisolatie. Een profiel met meerdere luchtkamers biedt betere isolatie. Bovendien zorgt een stevig profiel voor minder trillingen, hierdoor wordt minder geluid overgedragen. Kunststof kozijnen hebben als voordeel dat je ze kunt combineren met zwaardere glassoorten, dit maakt ze ideaal voor geluidsisolatie.

  De montage

  De manier waarop de kozijnen gemonteerd worden is ook belangrijk. Bij professionele montage wordt ervoor gezorgd dat er geen kieren of gaten in het kozijn zitten waar geluid doorheen kan komen. Het is dus belangrijk om een betrouwbare leverancier te kiezen die ervaring heeft met het installeren van kunststof kozijn. 

  Kunststof kozijnen vs. andere materialen

  Als je de geluidsisolerende eigenschappen van verschillende materialen vergelijkt, doen kunststofkozijnen het vaak beter dan kozijnen van hout of aluminium. Hoe verhouden ze zich precies?

  Houten kozijnen

  Voor houten kozijnen wordt vaak gekozen omdat ze een huis een rustieke uitstraling kunnen geven. Ze zijn echter minder geschikt voor geluidsisolatie dan kunststof kozijnen. Hout heeft een dichtere structuur en hierdoor kan geluid makkelijker heen komen. Ook zijn houten kozijnen een stuk minder slijtvast en kunnen ze na een tijd kieren of scheuren krijgen, waardoor de geluidsisolatie minder wordt. Meer over de verschillen tussen houten kozijnen en kunststof kozijnen lees je in dit blog.

  Aluminium kozijnen

  Kozijnen van aluminium zijn sterk en duurzaam, maar niet zo effectief voor geluidsisolatie. Aluminium is een hard materiaal dat trillingen goed geleidt, waardoor geluid makkelijker door het kozijn kan komen. Ook zijn aluminium kozijnen vaak minder goed geïsoleerd dan kunststof kozijnen, wat weer kan zorgen voor minder effectieve geluidsisolatie. 

  Vrijblijvend adviesgesprek op maat

  Overweeg je kunststof kozijnen aan te schaffen? Direct Verduurzamen komt graag langs om je wensen te bespreken en te kijken naar de mogelijkheden. We werken uitsluitend met het A-merk ‘VEKA’ en zorgen voor volledige ontzorging, van de subsidieaanvraag tot de plaatsing. Bij ons hoef je geen aanbetaling te doen, maar betaal je achteraf en pas wanneer je volledig tevreden bent! Je kunt ook kiezen voor een gratis financieringsplan, waarbij je de kozijnen per maand betaalt. We helpen je ook met het regelen van de energiebespaarlening van het Warmtefonds, Dit is een initiatief van de overheid, hiermee betaal je 0% rente bij een verzamelinkomen tot € 60.000 per jaar.

  Laat ons weten wat de wensen zijn en wij zorgen voor een oplossing op maat. Met onze landelijke dekking en eigen fabricage en montage, ben je verzekerd van de beste kwaliteit en service. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning.

   

   Tags :

   Bel mij terug

   Heeft u vragen of wilt u een gratis adviesgesprek? Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u graag terug.