• USP_image

   Het Isolatie Gilde gecertificeerd

  • USP_image

   Persoonlijke aanpak

  • USP_image

   Bespaar tijd en snel geregeld

 • burger_menu_icon
  Het laatste nieuws

  Isolerende kozijnen? Kies voor kunststof kozijnen

  • 14/03/2024
  • door Evelien

  Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor isolerende kozijnen. En terecht! Als het aankomt op isolatiemogelijkheden, zijn kunststof kozijnen absoluut een uitstekende keuze. Zo hebben deze kozijnen ontzettend veel voordelen, die we graag in dit artikel met je willen bespreken. Dus twijfel je al een tijdje over het laten vervangen van je houten kozijnen? Dan vertellen wij je precies waarom dit een verstandige keuze is.

  Waarom kiezen voor isolerende kozijnen?

  Isolerende kozijnen zijn een uitstekende investering voor je huis of bedrijfspand. Ze bieden namelijk ontzettend veel voordelen die je energierekening verlagen en het comfort van je woning verbeteren. Niet alleen houden ze je huis warm in de winter en koel in de zomer, maar ze verminderen ook tocht en geluidsoverlast. Kortom, reden genoeg dus om te investeren in isolerende kozijnen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je graag wat aanvullend advies zou willen, staan we bij Direct Verduurzamen voor je klaar om geheel vrijblijvend het gesprek met je aan te gaan. Zo kunnen we samen kijken wat het beste bij jouw situatie past en vertellen we je ook precies op welke subsidies jij eventueel aanspraak kunt maken.

  content_image

  De voordelen van isolerende kozijnen

  De voordelen van isolerende kozijnen zijn enorm. Daarom hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Uiteraard zullen we verderop in dit artikel verder ingaan op deze voordelen, zodat je er een nog beter beeld bij hebt. Want los van de vele praktische voordelen, zorgen nieuwe isolerende kozijnen natuurlijk ook voor een compleet andere uitstraling van je huis.

  • Lagere energierekening
  • Comfortabeler wonen
  • Minder tocht en geluidsoverlast
  • Minder geluidsoverlast

   

  Gratis Adviesgesprek

  Waarom kunststof kozijnen zo goed isoleren

  Als we het hebben over isolerende kozijnen, dan hebben we het natuurlijk over kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas. Deze kozijnen hebben namelijk zowel een goede warmte- als geluidsisolatie en zijn daardoor bij uitstek geschikt om een woning of bedrijfspand mee te isoleren. Dit heeft uiteindelijk als voordeel dat je een stuk minder energie verbruikt, waardoor je maandelijks flink kunt besparen op de kosten. Kijken we naar de isolatiewaarde van kunststof kozijnen, dan zien we dat deze een veel hogere isolatiewaarde hebben dan hout of aluminium. Op deze manier wordt warmteverlies beperkt en wordt de kou en tocht buiten gehouden. Kortom, het wordt een stuk comfortabeler binnen.

   

  Bekijk hier de beste kunststof kozijnen

  content_image

  Tips voor het kiezen van de juiste isolerende kozijnen

  Om ervoor te zorgen dat je niet alleen het comfort van je woning of bedrijfspand verhoogd, maar ook zorgt dat je maandelijks flink minder gaat betalen, is het wel belangrijk dat je kiest voor de goed isolerende kozijnen. Daarom hebben we ter aanvulling nog een aantal handige tips voor je, waarmee we je kunnen garanderen dat je de juiste keuze maakt.

  Kies voor kozijnen met een hoge isolatiewaarde

  Bij het kiezen van kunststof kozijnen is het belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde. Kozijnen met een hoge isolatiewaarde zorgen ervoor dat warmte binnen blijft tijdens koude dagen en juist buiten blijft tijdens warme dagen. Dit draagt niet alleen bij aan een comfortabel binnenklimaat, maar ook aan energiebesparing. Let daarom goed op de isolatiewaarde van de kozijnen bij het maken van een keuze.

  Voorkomen naden en kieren

  Naast de isolatiewaarde is het ook belangrijk dat de kunststof kozijnen kierdicht zijn. Dit voorkomt tocht en zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat door kieren of naden. Hierdoor wordt het energieverlies geminimaliseerd en kan je optimaal genieten van een aangename temperatuur in huis. Kies je ervoor om je kunststof kozijnen te laten plaatsen door Direct Verduurzamen, dan kunnen we je garanderen dat dit uiteraard netjes gebeurt.

  Kies voor kozijnen met een lage U-waarde

  De U-waarde van een kozijn geeft aan hoe goed het kozijn isoleert. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Kunststof kozijnen staan bekend om hun goede isolerende eigenschappen en hebben vaak een lage U-waarde. Het is daarom verstandig om te kiezen voor kozijnen met een lage U-waarde, zodat je kunt besparen op energiekosten en kunt bijdragen aan een duurzaam milieu.

   Tags :

   Bel mij terug

   Heeft u vragen of wilt u een gratis adviesgesprek?
   Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u graag terug.


   drie × vier =