• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN
  Zelf je huis verduurzamen? Dit is hoe

  Het verduurzamen van je woning is niet alleen goed voor het milieu, ook je portemonnee geniet ervan. Hieronder nemen wij enkele tips met je door wat je kan doen om zelf je huis te verduurzamen:

  Allereerst kan je denken aan bepaalde manieren waardoor je flink kunt besparen op je energie. Een voorbeeld hiervan is het installeren van energiebesparende verlichting. Een andere manier om zelf je woning te verduurzamen is het hergebruiken van regenwater. Installeer een regenwateropvangsysteem in jouw woning en gebruik het regenwater om te douchen, te wassen of om de tuin te besproeien.
   

   

   

  Ook kun je overwegen om de oude verwarming in je woning te vervangen door een nieuwer en zuiniger model, bijvoorbeeld een warmtepomp. Door te werken met zonne-energie verduurzaam je je huis ook. Overweeg de installatie van zonnepanelen op je dak. Hierdoor wek je zelf energie op en ben je veel minder afhankelijk van externe energiebronnen.

  Het verduurzamen van je woning is niet alleen beter voor het milieu. Ook voor je portemonnee en levenskwaliteit is het erg gunstig. Door stap voor stap veranderingen aan te brengen, kun jij het verschil maken.

  Energiebesparende verlichting

  Het installeren van energiebesparende verlichting is een effectieve en eenvoudige manier om je woning te verduurzamen. Hieronder nemen wij een paar redenen met je door waarom energiebesparende verlichting zo belangrijk is:

  Ten eerste is energiebesparende verlichting veel energiezuiniger dan traditionele verlichting. Energiebesparende verlichting verbruikt veel minder energie, wat betekent dat je minder stroom nodig hebt. Hierdoor stoot je dus ook minder CO2 uit. Ook heeft energiebesparende verlichting een veel langere levensduur dan traditionele verlichting, wat betekent dat je minder vaak hoeft te vervangen en dus ook minder afval produceert.

  Nog een reden is dat energiebesparende verlichting beter is voor het milieu. Deze soort verlichting bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik. In huis merk je niks van deze stoffen, maar wanneer de verlichting wordt vervangen of weggegooid is dat veel beter voor het milieu.

  Ook geeft energiebesparende verlichting een helderder en comfortabeler licht dan traditionele verlichting. Dit verbetert de sfeer en uitstraling van je woning volledig en hierdoor zal het wooncomfort in je woning ook veel prettiger zijn. Energiebesparende verlichting is over het algemeen wel wat duurder dan traditionele verlichting. Ondanks dit bespaar je op de  lange termijn geld door minder energie te verbruiken en je de verlichting in je woning minder vaak te hoeven vervangen.

  De installatie van een regenwateropvangsysteem

  Een regenwateropvangsysteem is een effectieve manier om je woning te verduurzamen. Hieronder nemen wij een paar redenen met je door waarom dat zo is:

  Het installeren van een regenwateropvangsysteem helpt erg bij de besparing op waterkosten. Door het regenwater op te vangen kun je het gebruiken voor andere taken. Bijvoorbeeld voor het besproeien van de tuin of het wassen van de auto. Door dit te doen heb je minder stadswater nodig en geef je dus ook minder geld uit.

  Ook is het een stuk milieuvriendelijker. Regenwater kost geen geld en bevat geen chemicaliën zoals chloor. Dit is beter voor het milieu en beter voor je tuin en gazon. Ook draagt een regenwateropvangsysteem bij aan verduurzaming. Het opvangen en hergebruiken van regenwater is een belangrijke stap in de richting van een verduurzaamde woning. Dit omdat het gebruik van schaars en behandeld water vermindert wordt.

  De installatie van een warmtepomp

  Ook een warmtepomp is een effectieve manier om je woning te verduurzamen en op je energierekening te besparen. Door een warmtepomp te installeren, kun je op een eenvoudige en kosteneffectieve manier je woning verduurzamen. Ook draagt de warmtepomp een steentje bij aan het milieu.

  Een warmtepomp is een apparaat dat energie uit de omgeving haalt. Deze energie wordt gebruikt om warmte en warm water te produceren. De pomp werkt op basis van een thermodynamisch proces en is efficiënter dan traditionele verwarmingstechnieken zoals gas- of elektrische verwarming. Door het gebruik van een waterpomp bespaar je energie je minder CO2-uitstoot.

  De installatie van zonnepanelen

  Zonnepanelen helpen veel bij verduurzamen van je woning, ze maken de productie van groene energie mogelijk. Door zonnepanelen op je dak te installeren, kun je het grootste deel van je elektriciteitsbehoefte zelf opwekken. Bovendien bespaar je flink op je energierekening. Doordat je je elektriciteit zelf opwekt via zonne-energie hoef je minder elektriciteit via het net te kopen. 

  Ook maakt de installatie van zonnepanelen je woning milieuvriendelijker. Dit komt  doordat het gebruik van hernieuwbare energiebronnen leidt tot een vermindering van de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen.

  Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om je zelf je huis te verduurzamen. Heb je nog meer vragen hierover of kunnen wij verder nog ergens mee helpen, wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08:00 uur tot 21:00 uur en staan graag voor je klaar!

  06feb