Toch raden wij je aan om de vloer van je woning te isoleren.Een goed geïsoleerde vloer is niet alleen prettig voor de energiekosten, ook het wooncomfort wordtveel beter. Het isolatiemateriaal wordt aan de onderkant van je vloer aangebracht.

01

Met vloerisolatie wordt de warmte in je woning vastgehouden

De kruipruimte van een woning heeft over het algemeen een gemiddelde temperatuur van 12 graden. Wanneer de vloer van je woning geen vloerisolatie bevat is de kans erg groot dat er via de vloer warmte de kruipruimte in gaat. Vooral bij woningen met een houten vloer is het warmteverlies erg groot.

Door het effect van het warmteverlies via de grond voelt de vloer koud aan. Wanneer je ervoor kiest om je kruipruimte te isoleren zorgt dit ervoor dat de warmte naar boven wordt weerkaatst. Hierdoor gaat de warmte niet verloren.

02

Met vloerisolatie bespaar je op de stookkosten

Via de vloeren van je woning verlies je zo’n 15 procent van de warmte in huis. Vloerisolatie zorgt ervoor dat je aanzienlijk op je stookkosten kunt besparen. Per jaar kan men gemiddeld besparen tot wel €210 per jaar. Ook kan je met deze isolatiemethode tot wel 7 kubieke meter gas besparen per m2 vloer.

03

Vloerisolatie is niet duur

Wanneer je wilt investeren in vloerisolatie kost je dit zo’n €1.900. Dit inclusief btw en arbeidskosten. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van subsidie: de btw-verlaging van 21% naar 9% op de arbeidskosten.

04
Vloerisolatie biedt een hoog wooncomfort

Door vloerisolatie in je woning te laten aanbrengen zijn vieze luchtjes en vocht helemaal verleden tijd. Daarnaast zal je huis na deze investering een stuk warmer aanvoelen. Ook de koude voeten laten we in het verleden. Door de combinatie met vloerverwarming in de woning is het zelfs in de winter een genot om met blote voeten in uw huis te lopen.

Alleen al door de aanleg van vloerisolatie in je huis zal de temperatuur binnen met wel 4 graden omhoog gaan. Vloerisolatie is niet alleen om de warmte in de winter binnen te houden. Ook in de zomer zorgt deze isolatiemethode ervoor dat je huis in de zomer kouder aanvoelt. Dit is ook weer gunstig voor de energiekosten, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de airconditioning.

05
Minder vocht in huis

Vocht in je woning zorgt voor een ziekmakend binnenklimaat. Wanneer dit vocht aangepakt wordt verbeterd je gezondheid ook. Veel luchtwegklachten worden immers veroorzaakt door vocht binnenshuis.

Vloerisolatie draagt dus ook z’n steentje bij in de verbetering van het welzijn in je huis. Het verschil in luchtvochtigheid zal flink afnemen. Dit is erg gunstig voor mensen met astma en reuma klachten. Geen vocht uit de grond betekent minder luchtwegklachten.

Door je vloer te laten isoleren voorkom je dat er vocht vanuit de kruipruimte je huis binnen kan komen. Veel kruipruimtes van woningen zijn heel dicht bij het grondwaterpeil gebouwd. Dit zorgt voor een vochtige kruipruimte. Hierdoor kan grondwater via de muren en de vloer gemakkelijk de woning binnen dringen.

Als je wil voorkomen dat je via de kruipruimte een vochtplaag krijgt in je huis moet het vocht worden geblokkeerd. De beste manier om dit te doen is om een vloerisolatie aan te leggen. Dit zorgt niet alleen voor minder vocht in je huis, ook zorgt deze isolatiemethode voor minder huisstofmijt en ongedierte.

Binnen één dag klaar en direct besparen

Dakisolatie? Fluitje van een cent. Spouwmuur en vloerisolatie? Zo gepiept. Zo is jouw huis vaak al binnen 1 tot 2 dagen duurzamer. Direct meer wooncomfort en lagere energiekosten.

Het isoleren van je woning is een waardevolle investering en in de meeste gevallen zo terugverdiend. Bij sommige gevallen zelfs al binnen 1 jaar. Zo houd jij meer geld over voor andere dingen. Klinkt als een goede deal.

Lees meer over isoleren en besparena
06


De waarde van je huis wordt verhoogt

Sinds 1 januari 2008 is het verplicht om als huiseigenaar bij de verkoop van je huis een energielabel te overhandigen. Als jouw huis is voorzien van vloerisolatie dan zal het energielabel worden verbeterd. Dit is erg gunstig want je huis heeft dan een veel hogere waarde.

07


Met vloerisolatie bespaar je op het milieu

Vloerisolatie heeft meer effect op het milieu dan je zou denken. In een gemiddelde hoekwoning bespaar je zo’n 1.350 m3 gas als je ervoor kiest om je huis te voorzien van goede isolatie. Met de goede soort isolatie in je huis kun je een groot verschil maken.

Door het gebruik van vloerisolatie zorg je ervoor dat er minder wordt gestookt in de woning. Wanneer er in een woning minder wordt gestookt zorgt dat ervoor dat de CO2 uitstoot wordt verminderd. Bij vloerisolatie komen er geen gassen vrij die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, daarnaast is vloerisolatie brandveilig.

08

Vloerisolatie is snel
geplaatst

De duur van het isoleren van je vloer hangt af van de afmetingen oppervlak dat geïsoleerd moet worden en het aantal ‘obstakels’ in de kruipruimte. Als er niet veel obstakels aanwezig zijn is vloerisolatie binnen een halve tot hele dag geplaatst. Ook prettig is dat je amper last hebt van de bouwwerkzaamheden en ook de buren hebben er geen last van.

09

Je investering verdient zichzelf terug

Door vloerisolatie bespaar je dus elk jaar geld op je energierekening. Deze besparingen kun je later gebruiken om je investering mee af te betalen. Over het algemeen hoef je je vloerisolatie nooit te vervangen.

Vloerisolatie heb je binnen een periode van 7 tot 10 jaar terugverdiend. Na deze jaren heb je geen kosten meer voor onderhoud of andere zaken over de vloerisolatie. Dat betekent dat je daarna alleen nog maar bespaart.

10
Lagere energierekening

De meeste mensen vinden de besparing op energie de belangrijkste reden om vloerisolatie te laten aanleggen. Een gemiddeld huis kan per jaar tot wel €200 besparen op de energierekening. Als we uit kunnen gaan van een gemiddelde prijs van €30 tot €35 per m2 voor de vloerisolatie, dan heb je binnen 10 jaar de investering weer terug verdient.

De kosten voor het aanbrengen van de vloerisolatie hangt wel af van verschillende factoren. Het hangt af van je wensen, het isolatiemateriaal, de dikte van de vloerisolatie, het oppervlak van de vloer en de bereikbaarheid van de kruipruimte en de woning.