Voorbeelden van verschillende manieren om je woning te isoleren zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, kunststof kozijnen, zonnepanelen en een warmtepomp. Wij nemen ze hieronder allemaal met je door.

Spouwmuurisolatie

Vind jij dat je woning te koud is, de energierekening te hoog is en heb je er nog geen goede oplossing op gevonden? Met de hulp van Direct Verduurzamen is dit probleem meteen opgelost! Heb jij er al eens aan gedacht om je spouwmuur te isoleren? Door de spouwmuur van je woning te laten isoleren verminderd je gasverbruik aanzienlijk en wordt je woning op een zeer effectieve manier verduurzaamd.

Spouwmuur isolatie is een van de voordeligste en snelste manieren van isoleren. De spouw is een ruimte van 4 tot 6 cm tussen de binnen en buitenmuur. De aanleg van spouwmuurisolatie wordt gedaan door de lege ruimte tussen de binnen en buitenmuur met isolatiemateriaal op te vullen. Voorbeelden van de meest gebruikte isolatiematerialen zijn EPS isolatieparels en minerale glaswol.

Niet elke woning is bestemd voor spouwmuur isolatie. Dit omdat niet alle huizen voorzien zijn van een spouw. Huizen die tussen 1920 en 1975 zijn vaak enkel steens gebouwd of hebben een spouw die niet altijd goed geïsoleerd is. Huizen die gebouwd zijn tussen 1976 en 1987 hebben over het algemeen wel een spouwmuur.

Dakisolatie

Dakisolatie is de meest effectieve vorm van het verduurzamen van je woning. De naam zegt het eigenlijk al. Bij het aanleggen van dakisolatie wordt simpelweg je dak bedekt met isolatiemateriaal. Het is mogelijk dat tijdens de bouw van je woning geen of slechte isolatie in het dak is aangebracht.

Doordat de warme via het dak kan ontsnappen verbruik je veel meer gas om de woning warm te houden. Bij een niet of slecht geïsoleerd dak verlies je ongeveer 30% van alle warmte in de woning. Dak isolatie is daarom ook zeker prettig voor je portemonnee.

Door je dak te isoleren blijft de warmte in je huis en komt de kou van buiten er niet doorheen. Doordat de warmte in je huis blijft bespaar je flink op je stookkosten.

Of uw woning geschikt is voor dak isolatie hangt af van het bouwjaar, de zolderen de opbouw van het dak. Woningen die na de jaren ’80 gebouwd zijn hebben meestal daken die voorzien zijn van een isolatielaag.

Vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat jouw woning onnodig veel warmte via de vloer verliest. Vloerisolatie is isolatiemateriaal dat wordt aangebracht aan de onderkant van de vloer in de kruipruimte van je woning. Door je kruipruimte te isoleren wordt de isolatie bevorderd en het warmteverlies via de vloer beperkt. Vooral als je huis een houten vloer heeft gaat het warmte verlies via de vloer erg snel.

Door de aanleg van vloerisolatie kan jouw vloer gemiddeld 4 graden warmer aanvoelen. Ook zorgt vloerisolatie ervoor dat vocht en tocht in je woning wordt tegengehouden en je flink bespaart op je stookkosten.

Welke soort vloerisolatie geschikt is voor jouw woning hangt vooral af van de manier waarop de isolatie geplaatst wordt. Je zou ervoor kunnen kiezen om je vloer te laten isoleren via de kruipruimte. Dit is over het algemeen de meest efficiënte en aangewezen methode.

Bij vloerisolatie via de kruipruimte wordt het vloerisolatie materiaal tegen het plafond van de kruipruimte geplaatst. Hierdoor zal de beganegrondvloer geen contact meer hebben tussen de vloer en de koude vochtige lucht in de kruipruimte.

Een andere optie voor vloerisolatie is vloerisolatie zonder kruipruimte. Als je huis geen kruipruimte bevat kan je ervoor kiezen om de bovenzijde van de vloer te isoleren. Deze isolatiemethode is wel minder efficiënt voor het na-isoleren van een bestaande vloer.

Ook bodemisolatie in de kruipruimte is een optie voor vloerisolatie. Bevat jouw huis wel een kruipruimte maar is deze nauwelijks toegankelijk en wil je de bovenzijde van de vloer liever vermijden? Dan is bodemisolatie in de kruipruimte perfect voor jouw woning!

Het isolatiemateriaal wordt geplaatst aan de bodem van je kruipruimte. Bij bodemisolatie in de kruipruimte wordt de kruipruimte gedeeltelijk opgevuld met isolatiemateriaal. De begane grond wordt bij deze methode dus niet geïsoleerd. Dit zorgt wel voor iets meer warmte verlies dan bij de andere methodes.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC materiaal. Dit materiaal is goedkoop en is makkelijk om te bewerken. Kunststof kozijnen worden geplaatst in een woning als vervanger van hout en beton.

Je kozijnen beschermen je huis tegen weer en wind. De kozijnen van je woning zorgen niet alleen voor bescherming, ook zorgen ze voor veel wooncomfort. Wanneer je woning oudere kozijnen bevat is de kans groot dat de kozijnen op den duur gaan tochten. Dit is zeker niet prettig voor je wooncomfort en de energierekening.

Door je oude kozijnen te vervangen door onze kunststof kozijnen zorg jij voor een beter geïsoleerde woning. Zo kan de temperatuur in je woning makkelijk geregeld worden, hou jij je portemonnee te vriend en ben je duurzaam bezig.

Zonnepanelen

Een zonnepaneel is een verzameling van zonnecellen die zonne-energie rechtstreeks omzet in elektriciteit. De geabsorbeerde lichtdeeltjes bewegen tussen verschillende lagen binnen in een zonnepaneel. Door deze lichtdeeltjes ontstaat elektrische spanning en uiteindelijk energie.

Eén van de voordelen van zonnepanelen is dat zonnepanelen op de woning plaatsen zorgt voor het wekken van je eigen groene energie. Dit is goed voor het milieu en je portemonnee.

Met de energieprijzen van tegenwoordig zijn zonnepanelen een erg verstandige investering. Zo leveren zonnepanelen je meer op dan je spaargeld op je spaarrekening. Je investering zal je volledig hebben terugverdient binnen 7 tot 9 jaar en kun jij 30 jaar lang profiteren.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een pomp die werkt op elektriciteit en slim gebruik maakt van de al aanwezige warmte in een bron. De warmte die een warmtepomp ontvangt wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken.

Door de aanschaf van een warmtepomp voor jouw woning kan jij duurzaam je huis verwarmen. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op je energiekosten.

Een warmtepomp wordt gebruikt ter vervanging van de traditionele cv-ketel heet een lucht/water-warmtepomp. Deze warmtepomp bestaat uit een aantal onderdelen die aan elkaar geschakeld zijn. Een waterpomp zorgt ervoor dat er warmte wordt gewonnen aan de bronzijde en warmte wordt afgegeven aan de afgifte zijde.