• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN
  U-waarde van kozijnen en deuren: alles wat je moet weten

  Als het gaat om het verbeteren van de isolatie van je huis, is het belangrijk om te weten wat de U-waarde van je kozijnen en deuren is.

  Wat is de U-waarde?

  De U-waarde is een maat voor de warmtedoorgangscoëfficiënt en geeft aan hoeveel warmte er door het materiaal verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

  Besparing op de energierekening

  Volgens onderzoek van Milieu Centraal kan het vervangen van enkel glas door HR++ glas in een gemiddelde eengezinswoning leiden tot een besparing van ongeveer €260 per jaar op de energierekening. Het vervangen van oude kozijnen door nieuwe kozijnen met een lage U-waarde kan ook helpen om de energierekening te verlagen.

   
  Vrijblijvende advies vragen

   

  Factoren die de U-waarde beïnvloeden

  Er zijn verschillende factoren die de U-waarde van kozijnen en deuren beïnvloeden, waaronder het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, de dikte van het materiaal en de manier waarop ze zijn geïnstalleerd.

   

  Kunststof kozijnen hebben een lagere U-waarde

  Kunststof kozijnen hebben over het algemeen een lagere U-waarde dan houten kozijnen en deuren. Volgens een studie van TNO hebben PVC kozijnen met triple glas een U-waarde van 0,8 W/m²K, terwijl houten kozijnen met triple glas een U-waarde van 1,3 W/m²K hebben. Dit betekent dat kunststof kozijnen beter isoleren dan houten kozijnen.
  Als je op zoek bent naar nieuwe kozijnen of deuren voor je huis, is het belangrijk om te letten op de U-waarde en te kiezen voor producten met een lage waarde.
  Dit kan helpen om je huis beter te isoleren en je energierekening te verlagen.

  Directverduurzamen.nl biedt bijvoorbeeld hoogwaardige kunststof kozijnen met een lage U-waarde aan die je huis kunnen helpen isoleren en je energierekening kunnen verlagen.
   

  Opties voor kozijnen en deuren met een lage U-waarde

  Er zijn verschillende opties beschikbaar als het gaat om kozijnen en deuren met een lage U-waarde, waaronder kunststof, aluminium en houten producten met extra isolatielagen.
  Het is belangrijk om te kiezen voor producten van hoge kwaliteit die goed geïnstalleerd worden om de beste resultaten te behalen.

   

  Gratis een financiering plan

   

  Investeer in kunststof kozijnen en deuren met een lage U-waarde

  Door te investeren in kunststof kozijnen en deuren met een lage U-waarde, kun je niet alleen je huis beter isoleren en je energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een beter milieu door minder energie te verbruiken.

  Bezoek hier voor meer informatie of neem contact om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

  21jun