• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN

  Het belang van verduurzaming voor het milieu en de energiekosten van jouw woning

  Tegenwoordig kun je het woord ‘verduurzamen’ bijna niet meer aan je voorbij laten gaan. Maar wat betekent verduurzamen eigenlijk? Verduurzamen houdt het verminderen van de negatieve impact van onze levensstijl op het milieu in. Niet alleen het verduurzamen van je woning is goed voor het milieu, maar het is ook kostenbesparend voor jouw energierekening. Een positieve bijeenkomst natuurlijk, nu de energiekosten zo hoog zijn.

  Wil je jouw woning verduurzamen? Dan is het nu de perfecte tijd om actie te ondernemen. Er zijn diverse manieren om jouw woning optimaal te verduurzamen. Het uitzoeken van het verduurzamen van je woning kan een grote klus zijn. Daarom delen we graag een aantal voorbeelden zodat jij gemakkelijk de eerste stap kunt zetten.

  Verschillende soorten isolatie

  Isolatie is één van de meest efficiënte manieren om energie te besparen. Door het isoleren van je vloeren, de daken en de spouwmuren, blijft de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Ontzettend belangrijk dus met de weersveranderingen. Hierdoor verbruik je in de winter minder energie om je woning te verwarmen en je gebruikt minder energie om je woning te verkoelen in de zomer. Wist je dat er verschillende soorten isolatie zijn? Denk hierbij aan: vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie.

  Zonnepanelen voor jouw woning

  Door zonnepanelen op je dak te plaatsen wek je jouw eigen groene energie op. Hierdoor bespaar je geld op je energierekening en verminder je jouw CO2-uitstoot. Zonnepanelen is dus een zeer duurzame manier om jouw woning op te wekken.

  Maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Ze maken gebruik van de zonnestralen om elektriciteit op te wekken, zonder het uitstoten van schadelijke gassen. Ontzettend handig nu de zomers steeds warmer worden.

  Bovendien zorgen zonnepanelen voor een sterke afname van de afhankelijkheid van schaarse en dure brandstoffen. Daarnaast zijn zonnepanelen een goede investering op lange termijn. Ze hebben weinig onderhoud nodig en de opbrengst kan oplopen tot maar liefst 25 jaar. We kijken graag met je mee naar de verschillende mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw woning.

  Bespaar met LED-verlichting

  Ook zijn er ‘kleinere’ aanpassingen in jouw woning die je gemakkelijk kunt doorvoeren zodat jij bespaart op jouw energiekosten. Bijvoorbeeld door energiezuinige verlichting te gebruiken, zoals LED-verlichting, verbruik je een heel stuk minder energie. Een LED-lamp gebruikt tot wel 85% minder energie vergeleken met bijvoorbeeld een gloeilamp. Dit bespaart niet alleen geld op je energierekening ook is LED-verlichting een stuk beter voor het milieu. Er zitten namelijk geen schadelijke stoffen in. Daarnaast is de levensduur van LED-verlichting vele malen groter. Een groot voordeel, want jij hoeft minder vaak je lampen te vervangen.

  Energiezuinige apparaten

  Als laatst kun je optimaal verduurzamen door al je apparaten in huis langs te lopen en te controleren of ze wel zo zuinig zijn als dat jij denkt. Is je wasmachine of koelkast nog wel zo zuinig of is dit misschien wel dé kostenpost van jouw woning? Door energiezuinige apparaten te gebruiken, zoals een A+++-wasmachine of koelkast, verbruik je minder energie. Nog een groot voordeel is dat energiezuinige apparaten een stuk langer mee gaan. Je hoeft ze dus veel minder vaak te vervangen. Dit scheelt weer in jouw portemonnee. Investeren in energiezuinige apparaten is dus een slimme keuze.

  Subsidies voor verduurzamen

  Zoals eerder benoemd is verduurzamen van je woning niet alleen goed voor het milieu, maar goed verduurzamen scheelt ook een kostenpost in je portemonnee. Maar wist je ook dat je in sommige gevallen in aanmerking komt voor een subsidie of belastingvoordeel? Hieronder benoemen we kort welke soorten subsidies er zijn en wie weet zit er wel eentje voor jou tussen:

  – ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing)

  Bij een ISDE subsidie kan je een subsidie aanvragen voor diverse verduurzamingsmaatregelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aansluiten van een warmtepomp of zonneboiler. Echter, is het essentieel om na te gaan voor welke maatregelen jij in aanmerking komt.

  – SVOH subsidie (subsidie Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen)

  De SVOH subsidie is specifiek voor particuliere verhuurders en institutionele beleggers. Met deze subsidie worden de isolatiekosten en advieskosten vergoed. Daarnaast kun je jouw woning energiezuiniger maken.

  – SEEH (subsidie Energiebesparing Eigen Huis)

  Met een SEEH subsidie kun je een aanvraag doen om je huis energiezuiniger te maken. Echter, is deze subsidie alleen bestemd voor VvE’s (Vereniging van Eigenaren) die energie willen besparen voor hun gebouw en de appartementen. Hierbij kan je een woning isoleren en een advies vragen bij een adviseur.

  – DUMAVA (Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed)

  Wil je een vastgoed verduurzamen die eigendom is van een maatschappelijke instelling dan is de DUMAVA subsidie wat voor jou. Het gaat hierbij om instellingen binnen de sectoren: decentrale overheid, onderwijs, zorg, cultuur, religieuze instelling, een rijksmonument dat geen woonhuis is en overige gebouwen met een publieksfunctie.

  Het verduurzamen van dit soort gebouwen is ontzettend belangrijk om de algehele energieverbruik te verlagen. De overheid vindt het daarom van essentieel belang dat deze panden worden verduurzaamd.

  Wij – Direct Verduurzamen- helpen je graag bij het maken van een plan voor verduurzaming van je woning en kan je informeren over de diverse subsidiemogelijkheden.

  Kortom, er zijn verschillende soorten manieren om te besparen op jouw energiekosten. Wij denken graag met je mee om jouw woning te verduurzamen. Neem gerust contact op of plan een adviesgesprek.