• Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • Het Isolatie Gilde gecertificeerd
 • Persoonlijke aanpak
 • Bespaar tijd en snel geregeld
 • DIRECT GEBELD WORDEN
  5 tekens dat jouw huis geschikt is voor vloerisolatie

  In ons koude kikkerlandje is het natuurlijk van groot belang om je huis zo goed mogelijk te isoleren. Anders zit je al snel met hoge energiekosten en een koude woning. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei verschillende mogelijkheden om je huis te isoleren, waaronder vloerisolatie. Maar hoe weet je nu of vloerisolatie past bij jouw huis? In deze blog geven we je 5 tekenen dat vloerisolatie dé oplossing is voor jouw woning.

   

   

  1. Koude vloeren

  Voelt je vloer altijd koud aan? Dan is dat het eerste teken dat jouw woning wel wat vloerisolatie kan gebruiken. Wanneer je vloer koud aanvoelt kan er sprake zijn van warmteverlies. Dit kan gebeuren als er geen isolatie onder de vloer is geïnstalleerd of als de isolatie is verouderd.

  2. Hoge energierekening

  Betaal je de hoofdprijs aan stookkosten, maar voelt je huis nog steeds koud aan? Dat kan ook wijzen op slechte isolatie in je vloer. Je huis verliest dan namelijk meer energie dan nodig is, waardoor je steeds meer moet bijbetalen. Het isoleren van je vloer kan helpen om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren en je energierekening te verlagen.

   

  3. Tocht

  Tocht kan een teken zijn van luchtlekken in je huis. Luchtwat? Als er lucht door de vloer stroomt, kan dit een teken zijn dat er geen (goede) isolatie is geïnstalleerd. Als je merkt dat er tocht vanuit de vloer optrekt is er sprake van luchtlekken. Vloerisolatie kan helpen om luchtlekken en tocht in je huis te verminderen.

   

  4. Vochtproblemen

  Condensatie op de vloer is een teken van vochtproblemen in je huis. Wanneer je geen (goede) vloerisolatie hebt, kan er vocht uit de grond de vloer binnendringen en condenseren. Als je vochtafstotend isolatiemateriaal aanbrengt onder je vloer de luchtvochtigheid in je huis te reguleren. Dit voorkomt vochtproblemen in je vloer.

  5. Geluidsoverlast
  Als je merkt dat je steeds meer last hebt van geluiden van buitenaf of een andere ruimte in je woning, kan dat ook wijzen op een slechte isolatie. Je huis dempt dan minder goed en houdt geluiden minder goed buiten. Het isoleren van je vloer kan de akoestiek in je woning verbeteren. 

  Herken jij één of meer van deze tekenen? Dan kan vloerisolatie een goede oplossingen zijn om je huis energie-efficiënter, comfortabeler en duurzamer te maken. Het isoleren van je vloer is dan een relatief eenvoudige en betaalbare manier om je huis een upgrade te geven. 

  Er zijn verschillende soorten vloerisolatie beschikbaar voor het isoleren van je vloer. Weten welk materiaal geschikt is voor jouw vloer? Bekijk onze blog over het vergelijken van isolatiematerialen hier. Tip van ons: laat je vloer isoleren door een gespecialiseerd bedrijf voor de beste werking. Anders kost het jou veel tijd én moeite zonder het gewenste resultaat. Maak direct een afspraak en bekijk wat vloerisolatie kan doen voor jouw woning.

  16mrt